2011. január 15., szombat

Blue Daisy az A38-on

Csak felültem az internet mindig háborgó tengerének egyik hullámára, ilyenkor mindig átadom magam a sors szeleinek és Blue Daisy-nél kötöttem ki. Pontosabban egy tegnap előtti A38-as buli partjainál dobtam le vasmacskámat.



A tudományos lexikon az alábbi tag felhővel határozza meg a londoni Blue Daisy műfaji "korlátait". Az élesszemű láthatja a gliccccset is, jól kiemelve. Így máris az előző témához tudtam kapcsolódni.

2011. január 14., péntek

The Glitch Mob - Drink the Sea (2010)

Mi is az a glitch?
Ennek főleg két meghatározása van/ennyit ismerek:
- videójátékokban szereplő hiba, ami főleg a megjelenítésben látszik, pl. tárgyak, amik átlógnak a falon, talajon
- zenei műfaj, ami szándékosan rossz minőségű dalokat készít, gyakran maguk a hangszerek is hibásak, és a számokban is sok a szándékos hiba.

A következő albumra ez nem jellemző, bár a banda korábbi számait nem ismerem, azokra lehet, igaz volt ez.


Eddig nem ismertem őket, de már az első szám megfogott. Kemény basszus, halálosan komoly ütemek, "összetett" számok, ha lehet ilyet mondani rá. Hallgasd meg (kötelezően maxra tekert hanggal), ha nem jön be elsőre, akkor nem neked találták ki. A honlapon fenn van az egész album, illetve más dolgokat is le lehet szedni ingyér':
http://www.theglitchmob.com/music/

Egy kis ízelítő:


2011. január 13., csütörtök

Bréking Nyúúz: Jön a Barbárfivérek új albuma!

Szobafogsággal súlyosbított némasági fogadalmamat megtörve magyarázkodás nélkül folytatódik blogunk poszt áradata. Az első Nyershús és a második Disznóól című Barbárfivérek lemez folytatásaként, ha hihetünk a netes infódílereknek január 19-én jön az új album, ami a témakörbe illő Úthenger címet fogja kapni.

A srácok már fel is töltöttek a youtube-ra egy stílusos trailert, pontosan megfogalmazzák mit várhatunk. Tibbah, Siska és Deego a Bloose Broavaz címeres zászló mértani pontosságú gyilkos rímekkel köszöntenek fel engem születésnapom előtt két nappal. A közreműködők sora parádés: DJ Majestic, Rizkay, Colombo, Funktasztikus, The Steve, Bankos & Kool Kasko, NKS, AKPH. Várjuk, mint a megváltást!