2012. május 22., kedd

DEADCODE & Friends "Open Air" w/ Joseph Capriati, Egbert, Matador @Hungexpo, BP 06.23

A Deadcode Production partyszervező brigád jóvoltából rég várt muzsikusok érkeznek országunkba. Június 23-án a Deadcode & Friends elnevezésű bulin lemezjátszók mögé áll az olasz Joseph Capriati (Drumcode), a holland Egbert (Cocoon), az ír Matador (M_Nus) és az osztrák Philipp Straub (Titan). A hazai színek képviseletében pedig ott lesz a Hungexpoban a Deadcode üdvöskéje, Hot X. Mellettük szettelni fog a 15:00-ától egészen másnap reggelig tartó rendezvényen Coyote, Igor Do'urden és a jól bevállt Naga & Beta páros. Külön kecsegtetően hangzik, hogy a szabad ég alatt rophatunk majd a legpontosabban megszerkesztett techno ütemekre. A teljes line-upot megtekinthetitek a rendezvény hivatalos flyerén!
Pár kedvencem az előadóktól:



Tirpa 2 nagylemez [Promó]

A Scarcity BP kiadónál bejelentették egyik üdvöskéjük és alapkövük letevőjének, Tirpának második nagylemezének megjelenési időpontját. A várva-várt dátumot augusztus 24-ére tűzték ki Azáék, így sajnos még jópárat kell aludnunk addig. Addig viszont lehet élvezkedni ezen a bő 7 perces promóvideón!

Congorock: élet a Babylon után

Az olasz elektroiskola Lecce-i tanárába, Congorockba a Babylon óta szerelmesek vagyunk. A neve alapján a felnőtt iparban is könnyen képes lenne elhelyezkedni Rocco Rampino. 2010 tavaszán azzal az alkotással olyan mérföldkövet súlykolt bele az anyaföldbe, melyre azóta is több neves alkotó építkezik. A vizuállal is erősen megtámogatott, természeti elemekbe kapaszkodó elektro himnuszt két nyáron át játszották a legkedveltebb mainstream fesztivál DJ-k. Többek között David Guetta és Steve Angello szettjeinek is alap elemévé vált ez a Congorock mű. Congorock tanult pár egynyári fecske haláltusájából még épp időben, egy évvel a nagy durranás után kezdte el csepegtetni legújabb munkáit. Bár legújabb alkotásai sokkal több house-os jegyet hordoznak magukban, ezt képesek vagyunk elnézni neki, hiszen szerencsére nem hasonult meg teljesen önmagától. Erre legjobb példát a legfrisebb, Monolith című számában 2 perc környékén hallhatjátok, igazi babilonos kiállás! Az Ivory című track zsenialitását pedig az jelzi a legjobban, hogy remixelés céljából olyan nagyágyúk nyúltak már hozzá mint, Laidback Luke vagy a The Bloody Beetroots. A továbbiakban ezeket szeretném nektek bemutatni kronológiai sorrendben:

Rocco egyébként egészen nyugodtan indulhatna egy Robbie Williams hasonmás versenyen is.