2011. július 15., péntek

Napi kurvajo: Robot Koch - Verbal Bruises (feat. Portable Morla)

A hollandok vendegszeretet elvezve nem tudok ekezeteket irni, de mindegy is, mert amit mutatok azt ugy sem kell olvasni, csak hallgatni es nezni. Egy nagyon meno electro szamrol van szo (ezzel aztan sokat mondtam, mi?), aminek a klippjet egy fekete-feher nemafilm szolgaltatja, magas wtf faktorral.

napi kurvajó: Gentleman - To The Top ft. Christopher Martin

Tegnapi veszprémi fellépésük apropóján választottam be a rovatba a Gentleman egyik (ha nem a legjobb) számát. Az Úriember kiegészülve adja elő szerzeményét Christopher Martinnal. Gentleman hangja kenterbe veri Sean Kingstont, Akont és minden más poszt-jamaikai Billboard mitugrászt.

2011. július 14., csütörtök

Sziget 2011 - Melyik nap mit kaptok? Szerda (08.10.)

Nyáron senki sem csinál albumot, nem írnak dalokat és videóklip forgatásra is csak a legelszántabbak szánják rá magukat. Ez az évszak a fesztiválok évszaka, amiból Magyarországnak is bőven kijutott. Kaptunk hármat, bár a nyár felénál vagyunk mégcsak 2 már le is zajlott. A soproni VOLT fesztiválon a batikolt szoknyás posztmodern hippik leptél el a Lővéreket, míg a Balaton Sound 4 napja alatt a non-figuratív tetoválásokból láthattunk börzét. Van nekünk egy harmadik, hagyományai alapján talán a legautentikusabb fesztiválunk a Sziget, ahol a surranós punkoktól és techno vikingeken keresztül west coast lógóval ellátott XXXL-es pólós hiphoppereken keresztül mindenki barátságosan megfér. X napra elengedik magukat és a stílusirányzatok keveredését néha még fülükkel sem képesek teljesen dekódolni, a fesztivál nyelvét viszont mindenki beszéli, mely olyan szavakból áll, mint nyár, lazulás és magasról tojni minden más bánatra. Korábban már hablatyoltam valamit az idei Sziget fesztről, de csak távirati stílusban, röviden. Több foglalkozást érdemel a téma, így naponkénti ízekre szedem a programfüzetet és magas precizitással prezentálom Nektek melyik nap mit kaptok!

Szerda
15:00
The Maccabees
Angolországból jönnek hozzánk a fiúk, öten, hogy elszállós, dallamos indie-rockjukkal elsőt fordítsanak a fesztivál elnyujtott buli tésztáján. Éppen megfelelő lesz a rohadt meleg délutáni hangulathoz és kicsomagoláshoz.


16:30
Flogging Molly
A los angelesi banda kelta --> folk punk zenét játszik. Teljesen biztos vagyok az észak-európai ősökben, különben, hogyan jutna eszébe néhány amcsi fiatalnak e szubkultúra zenei hagyományainak modernizálása. Itt már az első sörökkel fogják nyakon önteni egymást a punkok és csak a 3. nap elején veszik észre, hogy a pazarlás miatt elfogyott a pénzük (indulhat a jól bevált tarhálás).


18:00
Rise Against
A szimatszatyros fiatalok hangulati rátáját további magasságokba fogja húzni, a Rise Against pörgös hácé punk zenéje. A szervezők jól tudják, hogy a kultúrkör tagjai már ezen a pusztulat meleg délutánon is képesek lesznek magukba diktálni a fesztivál nyereségességéhez kellő elegendő mennyiségű sört.

19:30
The Bloody Beetroots Death Crew '77 / Empire of the Sun / Interpol
Rögtön az első nagy ütközés, nem közúti, rögtön egy hármas karambol az autópályán. Válasszatok a hanghullámok nektek fekvő rezgése alapján:






21:00
Pulp 
A korábbi rock nagyszínpad átalakul a nap végére indie színpaddá, így a szerda fénypontjaként érkezik a Pulp Sheffieldből. Őket talán azért ismerjük kevésbé, mert 1978-ban alakultak, de 2002-ben szögre akasztották a gitárokat, hogy idéntől újra összeálljanak és felmelegítsék a pénztárcájukat a közönség szívét.


22:00
Richie Hawtin & Marc Houle 
A színpadias, nagybandás ugrálások ellenpontozásaként a Party Arénában érkezik a szerdai napra Richie Hawtin az öregiskolás m_nus iskola minimál tanítómestere. Tőle később Marc Houle veszi át a rivaldafényt, hogy hajnalba nyúlóan szolgáltassák ütemeiket.


23:30
Hurts 
Az A38-Wan2 színpadra érkezik a Hurts és ide a roszdás bökőt, hogy elfogják játszani Stay című számukat. Tegyetek most hasonlóképpen ti is!

2011. július 13., szerda

napi kurvajó: Crystal Castles - Not In Love ft. Robert Smith of The Cure

Már kevesebb mint egy hónap van a 2011-es Sziget Fesztivál mókakacagásig. A tisztes felkészülés jegyében napi kurvajó rovatunk olyan bandákkal, dalokkal érkezik, akiket láthatunk a deszkákon.

A kanadai trashindieelectro Crystal Castles második albumáról választottam egy tracket, melyben Alice helyett a The Cure énekese, Robert Smith vokálozik (így még érthető is a dalszöveg :)).


2011. július 12., kedd

Torrente tanításai

Mindenféle filmesztétikai forró kása kerülgetés nélkül annyit mondok erről az 1998-as spanyol alkotásról, hogy kategóriájában klasszikus, önfeledt 1.5 órás szórakozást garantáló film. Összegyűjtöttem az első rész legfontosabb jeleneteit, melyeket minden vígjáték kedvelőnek betéve tudnia kell.
 
Az introból rögtön kiderül, hogy Torrente szolgálatban nem iszik, a rend hű őreként védelmezi a spanyol nemzetet.

A Santiago Segura által megformált José Luis drogokról felállított hitvallásáról és nemi beállításáról is előadást tart.


Rengeteg egyéb és fontos szállóige illetve "tanítás" mellett, ez utóbbi videóban igen fontos ismérvekkel gyarapodhatunk Torrente jóvoltából a higiénia fontosságáról.

2011. július 10., vasárnap

Space Is Called 3 @A38, 2011.07.23.

Az A38 állóhajón jártam már szerkesztőtársammal, a hely igényes zenei felhozatát (A38 Colours) és kialakítását méltattam a Gold Panda nevével fémjelzett party után. Ezért is kaptam fel fejemet egy friss bulisorozat aktuális, harmadik etapjára. A Space Is Called sorozat a kortárs elektronikai zene finomságaiból lakmározik. Az első két alkalommal angolszász muzsikusok szórakoztatták a kiváncsiakat. Olyan előadókat hallhattak/láthattak, mint Mark Pritchard, Steve Spacek, Shigeto és Morgan Zarate.

A fenti videót megértve, jól körvonalazódik a Space Is Called zenei ízlésvilága. A mostani rendezvényre húzónévként meghívást kapott Robot Koch berlinből és a belga Herrmutt Lobby.


Utóbbit külön ajánlom szerkesztőtársamnak, imádni fogod a videó háttérképét.
Természetesen magyar vonalról sem marad szárazon a szemünk. A két öregmotoros, az elektronikus zene és a hiphop halmazait egyesítő Cadik és Mangó duettje igazi csemegének ígérkezik, illetve megfigyelhetjük a Headshotboyz tavaly nyári elektroröfögéséből milyen irányba mozdult tovább a nyugati szeleknek köszönhetően. Menjetek már el!




A38 Colours by Space Is Called – Robot Koch (D) live, Herrmutt Lobby (B) live, Slow, Headshotboyz, Cadik & Mango, Mr Master & Fantomaz

2011. július 23., szombat 22h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Belépő elővételben: 1300 Ft, a fellépés napján: 1600 Ft.