2012. február 3., péntek

Sascha Braemer @Prestige, Budapest. 2012.02.17

Amikor először meghallottam Sascha Braemer People című számát rögtön tudtam maradandó alkotással állok szemben. Azóta óriási karriert futott be a szám, eredetiségét megtartva tört be a szélésebb hallgatóság ízlésvilágába. Bár az eredeti verzió kötözött magához, most mégis az rövidebb, vokál alapú verziót linkelem ide az ötletes képi megvalósítása miatt.


Bramer február 17-én Berlinből érkezik Budapestre, egészen pontosan a Club Prestige lemezjátszói mögé, hogy bevezesse a nagyérdeműt az ő sajátos minimal pop/house világába. Minden részletesebb infót az alábbi rádió hirdetésből és flyeren megtudhattok:
Truesounds presents Sascha Braemer (Budapest, Club Prestige 17 Feb) by Dandy aka. Peter Makto



napi kurvajó: Hardwell - Spaceman

Hardwell a legújabb holland progresszív elektrohouse generáció egyik legtehetségesebb tagja. Munkáinak köszönhetően egyre nagyobb sikereket ér, lassacskán borítékolható lesz a mainstreambe való fokozatos betörése is. 2008 óta ontja magából az egyedileg kreált single-ket és a mások számaiból készített remixeket. 2012 elején rögtön nagyon magasra tette a lecet, az év első heteiben (gondosan ügyelve a szilveszter éjszaka fáradalmainak kipihenésére) dobta ki Spaceman névre keresztelt alkotását. A számban 2:00-nál hallható kiálláshoz hasonlót utoljára csak a Congorock Babylonjában hallhattunk. Az Űrutazó már most az előkelő 3. pozíciót foglalja el a Beatport akutális, stílusoktól független, összesített toplistáján. Ha dobnak rá egy vokált még magasabbra szállhat, mint a Swedish House Mafia One-ja vagy Save The World-je!



2012. január 30., hétfő

I'm in that weird part of youtube

Hadd illusztráljak egy nagyon fontos kifejezést az internet használattal kapcsolatban: "I'm in that weird part of youtube" (a youtube annak a fura részén vagyok). Ez azt jelenti, hogy rákeresel a tegnapi focimeccs legjobb pillanataira, és fél óra múlva azt veszed észre, hogy ezt a videót nézed:



Természetesen ezt más weblapokra is lehet használni, pl. wikipedia (amikor elkezdesz olvasni a kedvenc zenészedről, mondjuk Lady Gagáról, majd pár link múlva a partra mosott, beazonosíthatatlanná rothadt állati maradványok eseténél tartasz), vagy facebook (amikor megnézed a haverod most feltöltött képeit, aztán egy számodra teljesen ismeretlen maláj lány kedvenc filmjeit nézed. Ez nehezen elválasztható a stalkingtól, vagyis leskelődéstől).