2012. szeptember 3., hétfő

Megjelent az NKS - T.D.I. albuma! Kapaszkodjatok!

Időhiányból és egyéb elfoglaltságokból kifolyólag bő két hetes leállást követően újra nyitja kapuit a gyár. Nem kis falatot fogok most rögtön a szátok felé tolni, nagyra tátsátok hogy beférjen!

Többféleképpen csoportosíthatjuk a zenei (és úgy ánblokk minden más) előadót. Minőség, mondanivaló, gyakoriság satöbbi. Nyilván a nemmakezdtem blog csak és kizárólag az első kettőt maximálisan kielégítővel foglalkozik. A harmadik kategória már jóval érdekesebb. Mi a nagyobb cselekedet? Évente kidobni egy szérialemezt, hogy a rajongóknak rendszeresen meglegyen a mindennapi betevő vagy addig simogatni egy-egy albumot, míg tökéletessé nem idomul és akkor, akár öt év elteltével is betömni a fanok hallójáratait vele. Az Nem Közölt Sáv egyértelműen az utóbbi utat választotta. Az Idő Urais időket követően 2007-ben jött a duó első szólója, az 5 csillag nevet kapó korongot fél évtizede töretlenül előveszem napról napra és mindenegyes track lejátszásánál bólintok, hogy ez időtálló, prémium kategóriás cucc.


A beágyazott dal darab négy éve fent van a Youtube-on, mintegy előfutára a régóta várt második NKS szólónak. Körülbelül nyár közepén, egy ízléses promó videó formájában vált biztossá, hogy a 13. OSG-n, szeptember elsején az iskolakezdésre válik élessé a Turbódiesel névre keresztelt gyermek. A trélerben felcsendülő pár számot körülbelül fél perc alatt királyzene taggel láttam el és hallgattam orrvérzésig. Két dátumot volt érdemes bejölni 2012-re:
1. NKS - TDI megjelenés szeptember 1.
2. 2012. december 12. világvége.
Nem túlzás azt mondani, ezt a korongot tegyétek majd be magatok alá azon az ominózus fagyos napon...
Teljesen biztos voltam benne, hogy Nospa és Zenki nem fognak hibázni. Ezt főleg az elmúlt időkben szócsövükből kifutó featuringekre alapozom, mindegyik tökéletes lett, sok esetben ők húzták fel a felkérő zenéit. A számok (szintén az NKS-től megszokott módon) egy-egy témát dolgoznak fel kihasználva a magyar nyelv lehetőségeit. Szóvirágok, elvont metaforák, ironikus képek jellemzik a 16 dalt tartalmazó albumot.
Vásároljátok meg a kész, nagyestét albumot, ennyit adózzatok a 100%-ig ríl magyar underground oltára előtt!

Az album tüzetes meghallgatása után írjátok meg kommentben, Nektek melyik track(ek) tetszenek a legjobban?

(direkt nem osztottam meg az új albumról egyetlen zenemegosztós linket sem a postban, mivel az NKS még nem töltötte fel a saját csatornájára, hagyjuk meg ezt a privilégiumot nekik)