2011. április 9., szombat

3-at kell aludni - GZA, Budapest 2011.04.12.

Bő három héttel ezelőtt már megénekeltem a tavasz legszebb dalát, miszert kishazánkba látogat a Wu Tang Clan legidősebb mikrofonforgató fegyvermestere GZA Genius! Azóta már lirizáltam is egy kicsit, olvashattátok tőle az egyik kedvenc számom (4th Chambers) dalszövegét. Most távirati stílusú diszkográfiával kedveskedek, tényleg csak azért, hogy átlássuk kit is láthatunk/hallhatunk ott, a bizonyos Dürerben a folyékony kardok éjszakáján!

1991: Words from the Genius


1995: Liquid Sword


1999: Beneath the Surface


2002: Legend of the Liquid Sword


2005: GrandMasters (DJ Muggs közreműködésével)


2008: Pro Tools




2011. április 8., péntek

Bobakrome - 770. Új szám, új klipp!

Ismét a mikrofon végéről jelentkezik Bé Ó Bé A Ká eR Ó eM E. A kunok Magyarországra való beolvadásának 770. évfordulója alkalmából Karcag és Kisújszállás határában a Nagykunság rónáin készült videóklippel bővült az egyedi stílusú MC repertoárja.

2011. április 7., csütörtök

napi kurvajó: SebastiAn - Embody

A francia elektromogul kiadó Ed Banger Records szárnyai alatt munkálkodó SebastiAn legújabb remekműve az Embody névre keresztelt track, egyfajta előhírnöke a várvavárt májusban megjelenő nagylemeznek.

Ötletes klippje nem csak a dancehouse műfaj kedvelőit kényezteti a hanghullámok útján, hanem a látószervre is kellemesen hat!



2011. április 5., kedd

Royal Damage +36 audiotanilag

Elég troll viselkedésre utal egy két részes film bemutatását rögtön a második epizóddal kezdeni, én most mégis visszafelé fogok haladni az időben. Történt ugyanis, hogy előbb láttam az újabbat, mint a régebbit. Royal Damage +36, azaz a Király kár 2. epizódja. Lássukhalljuk!




(Junkie XL feat. Lauren Rocket - Cities In Dust)

Nem is kívánom most elemezni a vizuális adományt, egyetlen szóval fejezném ki azt: lélegzetelállító. Inkább kitérnék a kult film hivatalos zeneszám listájára, ebből csemegéznék 1-2-t.

Két DJ Ozon remekmű fogja keretbe a 80 perces filmanyagot. A végén hallható Neon Lights-ot pár nappal ezelőtt már fellőttem blogunk égboltjára. Az intro talpalávalója, pedig a Syrup, szintén klasszikus (4 hónap alatt, alig 900 views a YouTube-on, példázza a nagyvilág zenei "szakértelmét"...).


Az intro után rögtön jön Bankos durván, majd felváltva érkeznek elektronikus és hiphop eredetű számok a széles paletta minden színét felvonultatva. Van itt Dilated Peoples, Birdy Nam Nam, Jedi Mind Tricks. A szív dobban meg a Crystal Castles - Crimewave-jénél vagy éppen a Does It Offend You, Yeah? - We Are Rockstars című számánál.
A francia metróakciók alá kellemes aláfest nyújt a Saian Supa Crew öreg iskolás rendőrellenes száma, a Polices:


Zárásul még hallható két Giraffe Nuts, illetve Pete Rock-tól a kilenc egy négy és a végén mi egyszerű halandók elmegyünk aludni, míg Ő akkor kel fel.


2011. április 4., hétfő

Mérlegen a valóság

A zene hullámai mögül szeretnék egy kicsit kiszólni, mielőtt még összecsapnak fejünk felett (epekedve várjuk). Egész életemben számbuzi adat addikt voltam, így most rövid betekintést szeretnék nyújtani blogunk nézettségi hátterébe. Tényfeltárásomnak nem titkolt magyarázata, hogy dagad a mellünk a büszkeségtől. Boldogabbak vagyunk, mint a Rapmotel album megjelenésekor (lehet, most nagyot mondtam...)!



Megfigyelhető az emelkedő tendencia, köszönjük Nektek, hűséges Olvasóknak, maradjatok velünk!

Jobb oldalon láthatjátók az 5 legnézettebb blogbejegyzést. A későbbiekben is kívánunk az igényesség & rendszeresség (egymás kárára menés nélkül!) elve szerint blogolni!