2011. december 1., csütörtök

Space Is Called #08 Onra (F), Cadik, Mango 2011.12.30.

Nyolcadik alkalommal hív laza masszív péntek esti elektronikus banzájba az Űr. A szervezőbrigád húzónévnek Franciaországról csalogatta az A38 állóhajó gyomrába Onra-t, kinek munkásságába alant szagolhattok bele. Arnaud Bernard jelenleg az All City Records égisze alatt futtatja projektjeit. Zenei látóköre abszolút 360 fokos, hiphop eredetet vall önmagának, ezt vegyíti el soul, funk, jazz, reggae, boogie, modern soul, rnb, dub, world, prog rock stbstb hangzásokkal.




Az est másik apropója Cadik Just névre keresztelt lemezét ezen a december végi estén fogja bemutatni széles közönség előtt. Remek hangulatú bulinak ígérkezik, felfoghatjátok előszilveszteri mókának is.

Line-up:

Onra (FR) live
Cadik lemezbemutató feat. Mango & D Stu
Suhaid
Slanki
Suhov

Vizuál: Kiégő Izzók

Az első 50 érkező automatikusan bezsebeli Cadik új CD-jét!

Belépő: 2000 Ft
Elővételben: 1500 Ft
Elővételes kombinált jegy Judie Jay koncertjével: 2000 Ft

napi kurvajó: Zsola - Recsegtet a rímgarázda (prod. Rawmatik)

A rap, a jazz és az elektronika alkotta háromszög gyújtópontjában alkot Zsolaa aka Lupino, a Faktor Labor fele. Az előadó számomra egyik legkedvesebb számát választottam napi kurvajó rovatunk mai felhozatalába. Az ütemért Rawmatik a felelős, első szóló albumán, egészen pontosan a 11. trackként jelent meg még júliusban.
Recsegtet a rímgarázda @ Rawmatik - Zsolaa - Fakt - Esoen - UsedTeebag by Faktor Labor

Producer: Rawmatik
Lyrics: Zsolaa
Chorus: Fakt, Esoen
Voice Cuts: Used Teebag

2011 Rawmatik Album

2011. november 30., szerda

Eats Everything - Essential Mix 2011.11.26.

A brit BBC Radio 1-en hagyományosan szombatonként 03:00-05:00 között sugárzott Essential Mix adást minden elektronikus zene után érdeklődőnek kutya kötelessége figyelemmel követni. Természetesen blogunk széleskörű spektruma alól sem csusszanhat ki az anyagok tisztességes feldolgozása. A legutóbbi, november 26-ai adásban Eats Everything kapott lehetőséget prezentálni, hogy totálisan képben van zenei téren. Ahogy a felkonferáló részben közli is, 100% bristoli új hullámos elektronikus zenét fogunk kapni. Zabáljátok be mindet!
Tulajdonképpen engem már a set első száma magával ragadott, így adva meg az elkövetkezendő két óra hangulatát.



2011. november 29., kedd

Matt-U - Straightened Up EP érkezik 12.19-én

Összetéveszthetetlen aroma járja be a légteret, amikor a magyar dubstep iskola egyik legrutinosabb kémia tanára ördögi kísérletezésbe kezd. Az efféle tanulmányok kiforrásakor születnek olyan monumentális alkotások, mint a napokban megjelent Matt-U - Straightened Up EP. A kislemez három tracket fog tartalmazni és hollandiai Subway Music Group gondozásában mászik majd ki teljes egészében a felszínre december 19. napján.

Matt-U - Straightened Up EP // SUBWAY 019 by Subway Music Group
00:00 - A1 - Matt-U - Straightened Up
01:35 - B1 - Matt-U - Mind Game
02:57 - B2 - Matt-U - Caveman

2011. november 28., hétfő

napi kurvajó: ARP▲101 - U

A mai választottam ARP▲101, akit alkotói szabadelvűsége és jelenkori ismertsége miatt méltán nevezhetünk underground előadónak. Alkotásaiban egyedi látásmódban ötvözi a funk, az R&B, a hiphop és a house zene számára legjobban tetsző elemeit. Így jön létre egy egészen egyedi univerzum, ahol meleg szintetizátor hangok vannak karhatalmon.


2011. november 27., vasárnap

November havi kedvenc: Hernan Cattaneo - Wish You Were Here

Megráztam a nótafát, aláállunk aztán tűrjük élvezzük azt, ami a fejünkre hullik. Önkényesen válogattam régi, régebbi és egészen friss elektronikus gyöngyszemek közül, hogy megkapjam a havi kedvencet. Jelszavunk: "Szabadlábon a linkek között!"


E havi numerounónk Hernan Cattaneo öregiskolás Wish You Were Here című alkotása, méghozzá a 2003-as Moonparkbéli live act során felvett darab. 




The Steve - Dogma [album promó]

A magyar underground hiphop szcénáért tett elvitathatatlan mennyiségű tett ellenére blogunk még nem foglalkozott Steve aka Kórboncnok Pisti aka Székelyek Fattya eddigi munkásságával. Készülődik második egész estés nagylemeze, ennek apropóján került ki tegnap a Youtube-ra a Dogma névre keresztelt anyag promója. Az ütemekért a Hiányzó Láncszem, a karcokért pedig DJ Kool Kasko a felelős. Aki ismeri Steve Antal lirikáját pontosan tudja mit várhat, penge élesen hasító valóságot körültekintő igényességgel megfogalmazva. Újabb ragyogó csillagot várok a piac égboltjára, hasonlóan ékesen világítót mint a 1st album volt.