2011. október 21., péntek

Október: A hónap legjobb 'live set'-jei (Cox, Digweed, Jakes)

Összegyűjtöttem nektek a hét leghallgatottabb élő DJ szettjeit a Mixcloud felhozatalából. Jó egészséget kívánok a hallgatásukhoz!

1. Carl Cox Global 447 - Recorded Live from the Space Closing Party 2011

2. John Digweed presents Stelios Vassiloudis - It Is What It Is - Album Minimix CD1

3. Dubstep Musical Volume 5 - Mixed by Jakes


2011. október 19., szerda

graffiti parádé: Who's Lenny? See No Evil @Bristol 2011

Eltudtok képzelni egy rendezvény, ahol adva van egy egész utca (Nelson Street), 72 meghívott street artist és 13.400 kanna? Anglia a világ egyik legnyitottabb része, Bristol pedig mindenféle önkifejező vizualitás melegágya. A See No Evil névre keresztelt graffiti megmozdulást augusztus elején tartották meg, igényes dokumentumfilm készült a 3 napos rendezvényről.


2011. október 18., kedd

SBTRKT – BBC Radio 1 Essential Mix

Szeretném veletek megosztani az utóbbi idők legnagyobb pozitív visszhangját keltő Radio 1-es Essential Mixet. A tracklist végigpörgetése már magában gyermeki boldogságot varázsol arcomra, olyan nagy kedvencek sorakoznak katonásan, mint Hudson Mohawke, Flying Lotus vagy Djedjotronic. Az elkövető SBTRKT, aki a londoni elektronikai zene post-dubstep/soul vonalán mozog egészen otthonosan. Kiadója, a Young Turks célja a fiatal zenészek mélyvízbe dobása, Aaron Jerome jól tempózik. SBTRKT kiválóan felépített előadói attitűddel rendelkezik. A The Bloody Beetrootshoz vagy Deadmau5-hoz hasonlóan ő is álarc möge rejtőzik munkáinak prezentálása alatt. A mohácsi busó jelmezre hajazó viselet ismertsége növekedésével vált védjegyévé.

SBTRKT ESSENTIAL MIX by sbtrkt

Tracklista:

SBTRKT — Pharaohs
Shed — Leave Things
Hudson Mohawke — Cbat
Radiohead — Bloom
Flying Lotus — Dance Of The Pseudo Nymph
Radiohead — Lotus Flower (SBTRKT Remix)
Boddika — Grand Prix
Blawan — Lavender
Joy Orbison & Boddika — Swims
Disclosure — My Intention Is War
SBTRKT — Wildfire (Objekt Remix)
Mosca — Bax
Adonis — No Way Back
Objekt — Clk Recovery
Boddika — Syn Chron
Sbtrkt & Sinden — Seekwal
Pearson Sound — Stifle
Mr Tickle — Grinding
Untold — U29
Call Super — Timora (Objekt Remix)
SBTRKT — Stopover
Djedjotronic — Computer Jerk
Lone — Raptured
SBTRKT — Sanctuar
Roy Davis Jr. — Gabriel
Mike Dehnert — Isolateur
Pixellord — Iron And Cream Pt 2
Drake — Fireworks (Deadboy Remix)
The Roots — Antiquity (feat. Miguel Atwood Ferguson)
Tinie Tempah — Pass Out (Sbtrkt Instrumental Remix)
Ike Release — Outrun
Fantastic Mr. Fox — Over
Dark Sky — The Lick
Jacques Greene — Another Girl
Masters at Work — Blood Vibes
Machine Drum — U Dont Survive (Sbtrkt Remix)
Roni Size & Reprazent — Destination Sully — Give Me Up
Rustie — Surph
SBTRKT — Runaway (Essential Mix Exclusive Debut)
D’Angelo — Greatdayindamornin’

Trentemøller random 5

A dán zenemágus, Anders Trentemøller 5 munkáját választottam ki számotokra. Saját cuccok és remixek lesznek vegyesen, közös tulajdonságuk hogy a hideg kellemes ráz hallgatásuk közben.






2011. október 17., hétfő

1 évesek lettünk, vígadjunk!

"1 év, 12 hónap és 365 napos" közhellyel indító gyomorémelyítő bejegyzés helyett csupán pár gondolatot szeretnék megoszatni veletek a Nemmakezdtem Blog egy éves fennállásának megünneplése alkalmából. Statisztika buzik előnyben!

213 bejegyzést (ez a 214.) írtunk, a palettát próbáltuk mindig nagyon színesre megválogatni. Elsősorban zenékkel és filmekkel foglalkoztunk, de akadtak itt olyan finomságok is, mint például a divat, vizuális kultúra, véletlenszerű WTF-ek vagy különböző alkalmazások. A precízen megkomponált tagekhez mindvégig igyekeztünk hűek maradni (blogunk jobb oldalán található "Tagek" címszó alatt csemegézhettek).
164 kommentet kaptunk, melyek részben építő, részben romboló jellegűek voltak. Néhányon bevallom, mi szerkesztők egészen elgondolkodtunk (azt hiszem, ezek a jó kommentek), míg másikakon csak tovagörgettünk. A céltalan trollkodás sosem hagy nyomot senkiben.
A kezdeti dizájnt követően még év elején változtattunk a blog megjelenésén, alapjaiban végleges formának tűnehet ez. Gondolkodunk egy ötletes fejléc tervezésén, mely igazán jellemezné az oldal hangvételét, érdeklődési körét.
25.125 megnyitása volt az oldalnak a bejegyzés megírásának pillanatában. Ezen megnyitások 40%-a direktbe, a címsorba történő beírással jött össze, 30% Google találat lévén talált ránk, 25% a Facebook-os kilinkelésekből jött össze, 5% pedig egyéb kereső oldalatok találatai voltak.

A 10 leglátogatottabb bejegyzés: