2011. május 13., péntek

Napi kurvajó: Deadmau5 - HR 8938 Cephei



A számról nem akarok semmit mondani, élvezni kell. Legfeljebb csak annyit, hogy a Cepheus csillagkép egyik tagjáról kölcsönzi a címét. Nem hiszem, hogy bármilyen különlegesség lenne a csillagban (a pontos adatokat hadd ne írjam le, én sem értem), azon kívül, hogy egy kicsit közel van a sarkcsillaghoz, szóval gyanítom, hogy Halottegér véletlenül bökött rá az égen, vagy pedig személyesen kötődik hozzá, de azt mi úgy sem tudjuk meg.

2011. május 10., kedd

napikurvajó: Lee Curtiss - I Can Hear You Arthur

Itt a mai, frissen és üdén!



A bejegyzés külön apropója, hogy szerkesztőtársam, SirGabrie ma ünnepli 23. születésnapját! Isten éltessen Gebó'! Tudom, hogy nagy kedvenced ez a 2010-es Lee Curtiss remekmű. :)


Boltilopás 1. rész: Fragma - Man in the Moon = Energy52 - Cafe Del Mar

A zene - hasonlóan a többi művészeti ághoz - egyik alapvető tulajdonsága, hogy szerves része a lopás. Nem pitiáner bolti lenyúlásról beszélek, hanem legjobban egy Picasso idézettel tudnám jellemezni a dolgot. (angolosok előnyben)

"Good Artists Borrow, Great Artists Steal"

Új sorozatot indítok, talán nem lesz jellemzője a tiszavilág életűség.







2011. május 9., hétfő

Bankos - Passzról Passzra (2011)

A legnaprakészebb titulus jegyében jelentkezek. Pér perce robbant Bankos klipbombája, végre megtekinthető a youtube-on a régóta várt Passzról passzra videóklip.

Figyeljetek minden apró részletre!




Hol VOLT, hol lesz?

A címben feltett kérdésre egészen egyszerű a válasz: Sopronban! Kellő mértékben már beharangoztam hazánk tengerének fesztiválját és a fővárosi dzsemboreet is. Megmagyarázhatatlan módon a földrajzi közelség miatt a legkézenfekvőbb koncert orgiáról, a Volt-ról még nem zenélt blogunk.
Sopron már majdnem Ausztria, nem is az van kiírva, hogy fogorvos, hanem Zahnarzt és a gombóc fagyiért is inkább euróval tudsz fizetni, mint duókolor százforintossal. Vegyük végig kik lépnek fel a Lővérek színpadjain a június 29-július 2. közti időintervallumban!
A The Ting Tings szépen felült arra az egynyári angol szellőre, amit rajtuk kívül még vagy 100 másik banda lovagolt meg. Kötelezően kell a trendi "The" előtag, egy indie fronténekes csaj, aki majd ugrál és ez már garania is a sikerre? Igen, egy nyárra jók lesztek, a két évvel ezelőttire.
A tengerentúlól jön két szintén marhamenő banda a My Chemical Romance és a Sum 41 a poprock kedvelői igényeit kielégíteni. Utóbbi a gördeszkásoknak fog tetszeni.
Moby személyében végre egy súlyos arc (zenetörténelmileg) is tiszteletét teszi a nyugati bástyán. Angliából hozza az új meg az ezer éves szettjeiből összeállított kombinációt.
A parasztokat Paul Kalkbrenner neve is rendesen megfogja vakítani. A Berlin Callingban nyújtott parádés alakítása szélárnyékában dolgozó Berliner DJ szanaszétjátszott számaival altat majd. Most felírhatnánk egy papírra a tracklistet vagy beteszi a tavalyi Soundos CD-t?
A House of Pain-nek egy száma van. Aktuális kérdés, hogy ezért az egyért utaznak ide vagy 60 percen keresztül is képesek azt játszani?
A Crookers nevét már kisebb betűvel írják, nem is hallani mostanában annyit a sárcokról, pedig a Kid Cudi által feldalolászott Day 'N Nightot még az emtíví is pörgette.
A hagyományokhoz híven rengeteg magyar banda is fellép a hírnevet garantáló deszkákra. A nagybetűsek közül a Quimby szekere szépen fut mostanában, a Tankcsapda pedig talán még tavalyról maradt ott Sopronban.