2011. február 23., szerda

Hangulatos beharangozó

Szerkesztőtársammal, SirGabrievel világméretű cselszövesre adtuk tettvágytól gőzölgő kinövésünket a nyakunkon. Legújabb találmányunk egy postsorozat lesz, melyben különböző emberi hangulatokhoz társítunk zenéket. Ahogy azt mi látjuk, halljuk, érezzük, totálisan szubjektív módon, kötözködni ér!

2011. február 22., kedd

Balaton Sound vs. Exit Festival vs. Nemmegyeksehova

Prók és kontrák egyik mellett, majd a másik ellen. Egyiket kitalálom, a másikról tapasztalatom is van, a harmadik verzió pedig unalmas, de kis kreativitással könnyen lekörözi bármelyik másikat.

Balaton Sound

Évről évre megőrül a Balaton partja, a 80-90-es években még a "szegény" (de nálunk így is jóval gazdagabb) kelet-németek miatt, az utóbbi 5 évben pedig a Soundtól hangos a Balaton partja. Kronológiai áttekintésnek semmi értelme, írásom apropója, hogy tegnap robban a hír TNT bombája.
HEINEKEN BALATON SOUND 2011! The first names: UNDERWORLD | PORTISHEAD | THIEVERY CORPORATION | TIËSTO | RICARDO VILLALOBOS | LUCIANO | ARMIN VAN BUUREN | AXWELL | GUI BORATTO | JOHN DIGWEED | THE ORB | MAGNETIC MAN...
Váó! Hogy ironikusan mondom ezt, még nem döntöttem el. Az Underworldnek egyetlen számát ismerem, akinek nincs meg, az üljön le 1-es! Álljon fel aztán guglizza ki de marha gyorsan. A Portishead tudomásom szerint változatos zenei olvasztótégely, különböző hangulatvilágú albumokat dobtak ki eddig. kedvencem mindenképpen a Machine Gun című alkotás (a klippel együtt fogyasztva laktató igazán!). Tiestot és Armin Van Buurent megkapták a Radió 1 addiktok, vájtabbfülűeknek pedig érkezik Ricardo Villalobos Aregentínából, Gui Boratto Brazíliából illetve hallható lesz még két szintén napjainkban felfutó DJ Axwell és John Digweed.

Pro: 


Kontra:
Mindegyikünk ezerszer volt már a Balcsin. Minden étel, ital 4 számjegyű, honfitársaink ott vágnak le, ahol tudnak.

Exit Festival

Tavaly voltam Szerbiában, akkoriban még javában tombolt az "2008-2010-es nagy elektroláz". Láthattam mindenkit, aki számított az iparban (Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Chromeo, Busy P, DJ Mehdi, Sebastian, Moderat, Crystal Castles), mára a magától változó zenei ízlés útvonala mentén már én is továbbhaladtam (más tetszik).
Fontos megjegyezni, hogy az Exit Fest programja sem teljes még, ahogy a Sound-é sem. A földrajzi közelségben és időbeli megegyezésnek köszönhetően Újvidékre is jön a Portishead és az Underworld. Illetve nagyágyú az idei Grammy-díjas (legjobb album kategória, nem piskóta!) Arcade Fire banda. Jelen lesz továbbá Joris Voorn, Joachim Garraud, Fedde le Grand, Tiga és James Zabiela.



Pro: 
Árban ugyanannyi, ha nem olcsóbb, mint a magyarországi megőrülés. Az étel és ital biztos tapasztalataim alapján kevesebbe kerül, mint a hazai ezresekre felfelé kerekítéses módszer.

Kontra: 
Aki még nem volt az Exiten, annak csak a biciklije lehet kontrás. Számomra talán azért nem annyira izgató ez az idei Exit, mert tavaly voltam és mást szeretnék.

Nemmegyeksehova 

Pro:

Határozott előnye, hogy valahova mindenképpen megyek. Ha nem fesztiválra, akkor kirándulni/nyaralni máshova, ahol nem öntenek le sörrel és nem rajzolnak art deco-t metaxával a vadonatúj fehér pólómra (tanulság: sose menj új cuccokba a fent említett fesztiválokra).

Kontra:

Amíg fiatal az ember és nem kell egész nyáron dolgoznia, hogy fizesse a szobakonyha rezsijét vagy a hülyegyereke pótvizsgáit, addig nem érdemes kihagyni ezeket a kiváló nyári szórakozási lehetőségeket.

Ön dönt! Iszik vagy vezet? Mivel egyidőben (július 7-11.) lesz a két fesztivál ezért a kettéosztódásra nem képes humanoidok kénytelenek lesznek dönteni. Zamárdi vagy Újvidék, esetleg egy teljesen más alternatív megoldás.