2011. október 6., csütörtök

Mr. Oizo visszavág!

Mindannyiunk nagy kedvenc francia tech-house producere és film rendezője Mr. Oizo felébredt nyári álmából és egy vadonatúj alkotással bombázta meg a piacot. A stílus megszokott, mégis kísérletező jellegű Quentin Dupieux alkotása.
MR OIZO / FRANCE7 by oizo mr 3000



2011. október 5., szerda

napi kurvajó: Rusko - Everyday (Netsky Remix)

Ezt most a drum and bass szerelmeseinek küldöm szűnni nem akaró szeretettel. Az angol dnb nagyágyú, Rusko Everyday című számát gondolta át és a magát egy számítógépes vírusról elnevező Netsky és készített belőle egy elsőosztályú remixet. Fűrész, csillámpor, fűrész, pónilovak!


2011. október 4., kedd

Dope D.O.D. (NL) @A38, Budapest 2011.10.22.

Egy korábbi magyar fellépésük kapcsán már írtam az extravagáns Dope D.O.D. formációról. Nem is oly rég, augusztus elején lépett fel a három holland MC Miskolcon a Factory Fest headliner eseményeként.

Most fővárosunkba, Budapestre invitálták meg a partyzervezők Jay Reapert, Skits Vicioust és Dopey Rottent.
A rendezvény egyik kedvenc helyszínemen az A38 állóhajón lesz, akik ügyes érzékkel szipolyozták ki írásom legpengésebb részeit és tették honlapjukra a bandáról általam megírt ismertető gerinceként. Pszichedelikus, kemény hiphop élményben lesz része mindenkinek, aki tiszteletét teszi az A38 lágyan ringatózó belsejében október 22. estéjén. A magyar szcéna néhány fontos eleme is a mikrofon illetve a keverőpultok mögé áll. Ozon egyedi stílusát hozza majd az elektronika és a hiphop általa vélt furcsa szimbiózisát prezentálva. Kool Kasko pedig az öregiskolásabbnak mondható klasszikus értelemben vett hiphop szerelmese, így tőle azt a vonalat várjuk.

Dope D.O.D. (NL), Ozon, The Show, Kool Kasko
Elővétel: 1200 Ft
A fellépés napján: 1700 Ft

2011. október 3., hétfő

Rapa, Isten mester palántája

Egy örökmozgó vizuál aktivista, a magyarországi graffiti alapkövének egyik letevője, a Kriminal Beats hol alig, hol egyáltalán nem előtérben lévő emszííje. Se google, se facebook találat, mesterien pontos rímjei annál inkább ütik fejen a szöget. Rengeteg feat. és egy Rapa szóló album, amit cirka 6 éve vár a megboldogult Raplife magazinnak hívő közösség. Rapa kiegészülve Bankossal, Face-szel, Azurral és DJ IQ-val alapító tagja a magyar underground hiphop úttörőjének számító Firma formációnak

A 2003-ban kapuit megnyitó Rapmotel személyzetének értékes tagja, a Hungarorulett című trackben precízen dolgozik Norbával karöltve a műszakvezető Bankos keze alá a "klasszikus rapalbum" érdemjegy elnyeréséért.

Szintén 2003-at írtunk, mikor MC Sena első alkalommal kápráztatta el a magyar közönséget afro-amerikai lágyan sejmes orgánumával. Rapa természetesen felbukkant az albumon, a Fists című számban tűnik fel egy velős versszak erejéig.


2004-ben jött a Rapmotel 2. kiadása, A és B oldalon összesen 11 számot kaptunk. A Sivatag című szám Bankos és Rapa közös duettje, érdemes figyelnetek a szöveget. Unalomig ragozott, semmitmondó közhelyekkel teli szövegekhez szokott fülünknek igazi felüdülést fognak nyújtani a felrappelt gondolatok.


Rapa aktív alkotói kapcsolatban áll a mindenkor hanyagul elegáns Norbával, ennek a kooprodukciónak legjobb alkotása a Szabad Akarat és Probléma című számok.




The Etiket Legends Series w/ Marco Bailey @Vertigo, Győr 2011.10.21.

Éppen csak vége lett az előzőnek, máris robbant az örömteli hír: a Etiket rendezvénysorozat következő sztárvendége a belga techno ikon Marco Bailey lesz!
THE ETIKET Legends Series
w/ MARCO BAILEY(BE), COYOTE, SNAKE SEDRICK, MAXIM KUZNYECOV, NEWL, SIKZTAH, JANKEC, BECKER

Helyszín: Club Vertigo - Győr Richter J. u. 11.
Kezdés: 22:00h - Befejezés: 6:00h
Jegyek elővételben kaphatók 10.10.-től 10.21.-ig: 2500 Huf / 9 Euro
A helyszínen: 2900 Huf / 12 Euro
VIP: 6000 Huf / 22 Euro



Nosztalgiázni vágyóknak pedig itt egy hangulatos videó a legutóbbi, Dandi & Ugo irányította estről: