2011. augusztus 27., szombat

Káva - Psziché, lemez megjelenés: 09.03.

Szóljanak a fanfárok, harsongjanak a harsonák, kürtöljék hét határ felé a kürtök, hogy szeptember 3-án megjelenik a Káva Krú első egész estés stúdió albuma Psziché néven. Az új generációs Tatabánya-Budapest vonalon megformálódott hiphop alakulat négy tagja (Akr, El Magico, Fura, Szimat) 2005 óta járja a honi mikrofon küzdelmek feszített kerítésű ringjeit.
A Hanyag Elegancia (így természetesen Norba) szárnyai alá vette a srácokat, nyílván a napjainkra kult hellyé avanzsálódott bolt nem fog mellényúlni. Gyorsan nézzétek meg a promó videót!


A nagy hőségben próbáljatok meg nem elpárologni szeptember 3-ig, hűtsétek magatokat a banda másfél hónappal ezelőtti dal/videóklip kombójával. Ha elindítottad, nincsen már vissza, végigfogod nézni...


Kiváncsian várja a lemezt az egész szcéna. Örömteli esemény, hogy friss vér jut a magyar underground hiphop vérkeringésébe!

2011. augusztus 24., szerda

zenei installáció: Apparat - Black Water

Apparat vagy ahogy szülei elnevezték, Sascha Ring-et a germán elekronika kedvelői jól ismerhetik egyedi alkotói stílusáról. Tagja a Moderatnak duettben, illetve gyakran lep fel közösen a Modeselektorral. A klip képi világa egészen elvont és egyben roppant egyszerű, különböző tárgyakból megépített installációkat mutat be lassú mozgatással az okjektív. A zene megnyugtató még akkor is mikor minden elektronikus kütyü már rég kifüstölt.



napi kurvajó: Timbo King (ft. R.A. The Rugged Man) - High Ranking

Egyik személyes kedvenc MC-m, Timbo King első albuma egészen korán, 1993-ban sokkolta NY hiphop piacát. Később aztán sokáig a sötétben állva várta az újbóli színre lépést, hogy aztán 10 évvel később, 2003-ban előrukkoljon az Armored Truck című single-jével. Most R.A. The Rugged Man-nel állt össze (nem először), hogy ismét hírt adjanak magukról és egyedi pszichedelikus flow-jukból!



2011. augusztus 22., hétfő

Bobakrome: BK4 - B.É.K. Promovideó!

Érkezik Bobakrome sorozatban negyedik albuma, az egérklub direktora ehhez kapcsolódóan elkészítette a lemez promóvideóját. Ismerve Boba bá' eddigi munkásságát magas színvonalra számíthatunk. Várjátok a cuccot!


2011. augusztus 21., vasárnap

A tegnapi buli margójára - Nite Rise @Coke Club, Siófok

Készítettem egy pofás vidót, mely jól prezentálja a tegnap esti siófoki éjszaka hangulatát. A Nite Force csapata először együtt, majd a tagok külön-külön léptek fel (Davis, Nikola Roberto), végül pedig Andro és Pixa a Nobody Moves formációval ugráltatta meg a szépszámú hallgatóságot. Az unalomig szétjátszott Duck Sauce - Barbra Streisandig (annyira kész vagyok már ettől a számtól, hogy még alá sem linkelem) kissé el is tudtam vonatkoztatni attól, hogy ez egy mainstream rendezvénysorozat. Az persze poén (...), hogy feltett kézzel (integetve az ütemre) 3-4-szer is felteszik a Babylon-One már-már iskolapélda mash-up-ot, de ez a Barbra Streisand még attól sem lesz vicces, ha a Justin Bieberre, Nite Force-ra vagy sajtos-tejfölös lángosra cserélik ki a szöveget. Ettől eltekinte (kb. fél négyig) jól szórakoztunk, Roberto és Nikola szettje füleim örömére egészen jövőbe mutató volt.


Külön kobak simogatást érdemel a vizuálért felelős szekció, a buli folyamán mindvégig igényes képi támogatással segítették a DJ-ket a hangulat fokozására. 10/10!



Ezzel az estével 2011-re bezárta kapuit a Coke Club, jövőre ugyanott!