2012. március 10., szombat

Napi kurvajó: Trentemøller narko-rock mixe

Egyik kedvenc dj-producerem, Trentemøller egy friss mixét tette közzé facebook oldalán ezekkel a szavakkal: egy aranyos kis bedrogozott rock mix ezen szombati este felmelegítésére (A cute little drugged up rock-mix to warm up for this saturday night! Enjoy folks!). Ha Trentemøller neve nem lenne elég, ott vannak még a 'drog', illetve 'rock' kulcsszavak, amiből előre lehet tudni, hogy jó dologról van szó (ezeket a hangzásokat saját munkáin ritkán lehet megtalálni, remixeiben azonban annál gyakrabban, és akkor ütnek)



Tracklist:
A Place To Bury Strangers - Onwards To The Wall
Black Angels - Manipulation
Dead Skeletons - Psycodead
Wooden Ships - Black Smoke Rise
David Lynch - Speed Roadster
The Warlocks - Hurricane Heart Attack
The Vandelles - Get Down
Lower Dens - Brains
Thee Oh Sees - Chem-farmer
Screen Vinyl Image - Slipping Away

2012. március 7., szerda

Februárban Kool Kasko húzta a legnagyobbat

Amilyen hőfokon égtek a szálak tavaly november-decemberben a magyar underground hiphop színterén, olyan álmosan indult a 2012-es esztendő. Új megjelenések közül csak a Pesti Mase Tapejének örülhettünk, emellett néhány videóklip jelent meg például Funktól, a Vicc Beatztől és a legutóbb Cadik Justjáról a Kind of Light/Blue Mamához készített igényes múvi.

Egy legény azonban folyamatosan talpon van a vidéken. Ő nem más, mint Kool Kasko, aki tavaly életrekeltett Spinfire Radiojával minden héten szolgáltatja nekünk a friss tengerentúli, nyugat-európai és magyar muzsikákat. A budapesti turntablist artist februárban teljes hónapot zárt, a játszott anyagokat pedig a Mixcloudon adatbázisába helyezte el. Emlékeztető gyanánt szépen, pontokba szedve elevenítem fel nektek:





2012. március 6., kedd

napi kurvajó: MED - Can't Hold On (prod. by Madlib)

A 2005-ös Push Comes To Shove című MED aka Medaphoar albumról hoztam nektek mára egy csemegét. A flow és rímek mértani pontosságúak, a zenei aláfestésért pedig Madlib kezeit csókolgassátok!


2012. március 5., hétfő

napi kurvajó: Sebastien Leger - Wesh Wesh Wesh (Format:B remix)

Bár a Beatporton még csak ma jelent meg ez a csodálatos Sebastian Leger alkotás a Format:B újragondolásában, mi már pár napja örömünket lelhetjük benne a SoundCloudon szörfölve.



Sean Price of Boot Camp Clik @Dürer Kert, Budapest 2012.05.11.

Pontosan ilyesmire vártunk: a tavaly tavaszi GZA-féle nagydobás megismétlődését idénre. A Goodfellaz rendezvényszervező brigádja ki tudja milyen csalival - most nem is ez a lényeg - Magyarországra édesgette a keleti part napjainkban is egyik legrealebb MC-jét, Sean Priceot aka Ruckot. A Boot Camp Clik és a Heltah Skeltah old school formációk és a frissebb Random Axe duettjének tagja akkor érkezik hozzánk, amikor már talán az időjárás is konstansabbá válik. A Dürer Kert koncertterme már sokadik alkalommal, május 11-én is a hiphop muzsika legnagyobb kedvelőinek szentélyévé válik.



Az esemény Facebook oldala
A Goodfellaz a BpShop és a SPRITE közreműködésével bemutatja:
SEAN PRICE of Heltah Skeltah (Boot Camp Clik, Duck Down Records)
+ Dj BOOGIE BLIND (Executioners)
Dj Qcee- Scratch Show
Frequent (Goodfelaz AKPH)
Ba10 (Goodfellaz)
DJ Span (Consciousness)
@ Dürer Kert
2012 Május 11. PÉNTEK
Többi infó és fellépők hamarosan.