2011. december 23., péntek

Karácsonyi ajándék - Pan-Pot Xmas Podcast

Kockasági bizonyítványom okiratára tenne hatalmas pecsétet, ha még holnap is jelentkeznék egy bejegyzéssel. Nem vagyok efféle, az internetet az oxigénnél is szükségesebbnek tartó emberfajta, így ma kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket egy ízléses bejegyzés formájában. Az ajándék pedig egy Pan-Pot Xmas Podcast adás lesz, melyet a mai napon oszott meg a nagyérdeművel a berlini Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix néven anyakönyvezett alkotópáros. Jó bejlgi kóstolgatást, ajándék bontogatást, mindezek előtt, után és közben pedig rendszeres blog frissítést kívánok mindenkinek!


2011. december 21., szerda

Hurts - élet a Happiness (2010) után

Angol felségterületre érkezett blogunk hajója, egészen pontosan Manchester ipari kikötéjében verjük le horgonyunkat egy bejegyzés erejéig. A Hurts néven futó, Theo Hutchcraft (ének) és Adam Anderson (szintetizátor) alkotta szintipop duó rövid fennállása ellenére egészen szép ívet futott be a zene égboltján. Most elsősorban nem is arról a 2010-es Happiness albumról szeretnék beszélni, ami Nagy-Britanniában és Ausztriában arany-, Németországban és Lengyelországban platina-lemez lett és a róla elkészült kislemezekről (Better Than Love, Wonderful, Stay), mivel ezeket még a magyar rádiók is játsszák (!). Sokkal inkább rejtegetnek újdonság erejével ható hírérték faktort ha bemutatom néhány poszt-Happiness alkotásukat és legújabb cover számaikat (melyek gyakorlatilag feldolgozásokat, másoktól átvett számok eljátszását jelenti). Jöjjön pár ilyen:






2011. december 20., kedd

Dj Zefil feat. Afu-Ra & Funktasztikus - Tengeren innen, Tengeren túl... [klip premier!]

Magyar szinten eddig példátlan volumenű kollaborációval érkezett így az év végén a pécsi illetőségű DJ Zefil. A rap betétek felmondására Acélváros képviseletében kérte fel Funktasztikust, illetve az igazán meghökkentő dolog Afu-Ra jelenléte. A new yorki illetőségű rapper 1994 óta gyártja egyedi stílusában készült dalait, lemezeit. Bár legutóbb 2005-ben adott ki teljes anyagot State of the Arts címmel, azóta is töretlen erővel járja a világ kisebb és nagyobb klubjainak sztédzseit. Elképzelhető, hogy ennek az alkotásnak köszönhetően fog ismertté válni kishazánk hiphop szcénája tengeren innen és tengeren túl.


2011. december 19., hétfő

Vészk'járat & Pesti Mash - Hová [klip premier!]

Futószalagon érkeznek a jobbnál jobb, igazi minőséget képviselő magyar underground produkciók alá készített videóklipek. A képi megvalósításért a Sounds&Pictures, a rendezésért Norba és párja, Galazek Viktóriát illetik dícsérő szavak. A Pesti Mash (Brokenfinguz & Blood Orange) bemutatkozó albumának első ékköve ez a szám, a MC-zés mindig hálás feladatkörét pedig Siska és Phat vállalta magára.



DJ Vadim a Mikában - Monday Session "UK speciál"

A mai, általánosan szürkének ígérkező hétfő este izgalmas színezetet kap. A Monday Session rendezvénysorozat különleges vendéget nyert meg magának, mint exkluzív fellépőt. Angliából érkezik (innen a party "UK speciál" megnevezése) az eredendően szentpétervári születésű DJ, producer, hiphop performanszőr DJ Vadim. 1995-ben adta ki első munkáját, akkor még saját kiadója alatt futatta projektjeit, később a Ninja Tune szerződtette és vált a label emblematikus figurájává. Andrey Gurovot az idő múlása abszolút hidegen hagyja, jóval a 40 felett is évi cirka 170 fellépést vállal, hozzánk például egy bécsi hakniból érkezik. Monumentálisan ívelő karrierje során olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Steve Wonder, a The Roots vagy a Dilated Peoples. Remixeket készített többek között a The Curenek, Erykah Badunak és Princenek. Este láthatod/hallhatod Őt a Mikában mindössze haccázér'!