2011. április 13., szerda

Élménybeszámoló - GZA Budapesten

Először kronológiai sorrendben tényszerűen, majd kicsit csöpögősen  a saját szívem hangján is írok.
Előzetesen próbáltam informálódni, hogy körülbelül mikortól kezdi fellépését a Genius, 23:00-át mondtak a "bennfentesek". Odaértünk pontban 11-re, DJ Frequent szolgáltatta a talpalávalót. Majd a pódiumra lépett Saiid és AZA, a Wu Tang család két honi szerelmese. Pontosan annyit MC-ztek, amennyi a már éhes tömeg gyomrát pont kellő mértékben megkorgatta. Később csatlakozott hozzájuk, Tirpa is és zászlós hajójukkal beparkoltak a Kikötőbe:


A srácok tényleg nem cifrázták túl sokáig, talán 5-6 számot toltak le Saiidék, közte a "2 fél" vagy a "Hogy üssön", ezt fűszerezte AZA ismert szerzeményeivel.
Frequent tért vissza a lemezlejátszók mögé és előszedte Wu Tang tudását, olyan számok kerültek elő, mint Reakwon "Rainy Dayz" vagy az "Ice-cream" és felcsendült az egyik legnagyobb klubbanger Redman és Method Man "Da Rockwilder"-e.

Rövid várakozás után elhelyezkedett a színpadon GZA privát DJ-e és profimódon felkonferálta a Mestert. Nem kellettek szavak, elég volt feltenni a Duel of the Iron Mic hírhedt skit elejét. Felvettem, feltöltöttem, láthatjuk, hallhatjuk!


GZA felvonultatta egész zenei munkásságát, a közel másfél órás fellépést főként régebbi munkáinak prezentálásával kezdte (a Liquid Sword albumról: 4th Chamber-Shadowboxin' megszokott kombója, I Gotcha Back, Gold stb.). Aztán folytatta a sort az 1999-es Beneath the Surface albummal (Beneath the Surface, Crash Your Crew). Utóbbi szám alatt GZA leugrott a hallgatóság közé és ott, a tömegben rappelte el saját részét halott barátja, ODB vokál kiséretére. Haladva tovább az időben és a buli lefolyásában a 2002-es Legend of the Liquid Sword album remekművei következtek. Közben előkerült 1-1 Wu Tang örökzöld is:

Aztán elérkeztünk napjaihoz, illetve egészen pontosan 2008-ba, a Pro Tools albumhoz. Kapott egy kis savat 50 cent is. A remekbeszabott fellépést pedig rövid freestyle jammeléssel illetve autogramm osztással zárta a Zseni!

Értékelés
Nagyon sokat kaptam tegnap, zenei, vizuális és mentális élményben egyaránt. Nem hiszek semmiféle varázslatokban, vuduizékben és nem tartozok semmilyen szektához sem, de Gary Gricenak aka GZA-nak, érezhető kisugárzása van. Az ember 46 évesen ugyanolyan alázattal viszonyul a hiphop irányt, mint karrierje csúcspontján (amikor csak és kizárólag róluk szólt az amerikai hiphop piac). A közönséggel kedvesen bánik, úgy érezhettük mintha a haverunk lenne. Lejött a tömegbe, együtt izzadt a néppel. A végén pedig amikor már nyilvánvalóan hullafáradtan befejezte fellépését még maradt és dedikálta a pólókat, jegyeket, kinek mit sikerült odaadni.

Köszönjük GZA!
10/10

 

2011. április 11., hétfő

Masta Ace & Marco Polo, Budapest 2011.05.17.

Nem teljesen az elhiphoposodás égisze alatt szeretnénk futtatni blogunkat, most mégis egy újabb hírbombát robbantanék fel a nemmakezdtem blog földalatti megállójában. A Goodfellaz brigád friss ajándéka a május közepére beütemezett Masta Ace MC-zése Marco Polo DJ-zése mellett.

MASTA ACE LIVE IN BUDAPEST

FEAT : STRICKLIN (EMC)

& MARCO POLO (BOOT CAMP CLICK, DUCK DOWN RECORDS)

SiskaFinuccsi (Bloose Broavaz)

DjZ:

Frequent (Akkezdet Phiai, Goodfellaz)
Koolkasko (Kriminal Music)
Cadik (Allsoundz, RYN)

@ DÜRERKERT

2011. május 17.

Belepő április 15-től:

Elővételben: 2500.- (Hanyag Elegancia Shop, Dürerkert)
Helyszínen: 3000.-