2011. március 8., kedd

Női banda nőnapra

Mivel ez a(z önkényesen kijelölt kalendáriumi) nap a nők ünneplésére van, hadd mutassak be egy teljesen nőkből álló bandát, a Warpaintet. Ők azok:

Mielőtt valaki (előítételetkre alapozva) megijedne (mint én is) attól, hogy ez csak amolyan csajos banda, hadd idézzem a wikipedia meghatározását: experimental art rock. Persze ettől még az énekesnek nőies, sőt néha csajos hangja van, de köze sincs mondjuk Lady Gagához (pedig ő is experimental art, a klippjei alapján legalábbis). Már csak azért sem, mert nagyon technikásan énekel (ezt a jelzőt még nem sok mindenkire használtam). És ha ez még nem lenne elég, a többi zenésztárs nagyon szép, technikás, és mindenek előtt nagyon jó zenei alapot tesz alá, amiből nem lehet hallani, hogy nők játszanának (ezzel semmiképpen sem azt értem, hogy egy nő ne tudna dobon, vagy basszgitáron játszani. Lásd pl. Meg White, Nicole Fiorentino, PJ Harvey).
De hagyjuk is a rizsát, ez a koncertvideó jól bemutatja:


Az előző szám (az Exquisite Corpse nevű EP-ről) egy kicsit keménynek tűnhet, de persze játszanak más stílusban is, mint például az Undertow c.számban (ez már a Fool c. első albumukról:

2011. március 7., hétfő

Szerelmes Jay Dee (Nő napi kiadás)

J Dillát magasztaltam már korábban is, azonban ahogy az ő zenei repertoárja kifogyhatatlan a szerethetősége is kimeríthetetlen. Holnap nő nap, ötvenedik blogposzthoz értünk, meg aztán nem mellékesen nagyon szerelmes is vagyok. Adózzunk a Nők előtt Jay Dee szerelmes számaiból válogatott bokrétával.

Ez a szám egyébként egy öreg iskolás Jackson 5 feldolgozás, íme az eredeti: