2013. február 2., szombat

Sean Price - Genesis of the Omega

A feltámadást jelölő szó a görög anasztaszisz szóból ered, mely jelentése valakit felállítani. A Krisztus előtti ókori bölcselők úgy vélték, a halott testnek a feléledése nem történik meg: "Amikor az ember egyszer meghalt és a por felszívta vérét, már nincs többé feltámadás" (Aiszkhülosz: Emeniszek 647). Azonban ilyen vagy olyan formában a feltámadás vagy feltámasztás visszatérő motívum mindhárom monoteista vallásban, a kereszténységben, a judaizmusban és az iszlámban is.

Szóla a Wikipédia a maga virágnyelvén. Lényegében annyi mondanivalója van a fenti (lopott) bekezdésnek, hogy a Nemmakezdtem Blog egyszerűen képtelen bezárni kapuit, lehunyni szemét, csődöt jelenteni. A sokadik rövidebb (vagy hosszabb, nézőpont kérdése) téli álmából is 180 fokos fordulattal térítem vissza a naplót a valóságba.

Mostanában újra sokat pörgetem a keleti part frissebb albumait és egyértelműen kiemelkedik a masszívából Brownsville egyeduralkodója: Sean Price. A Mic Tyson album introjaként is funkcionáló Genesis of the Omegaból az év elején készült hangulatos image (?) videó.