2011. november 18., péntek

napi kurvajó: NKS - Oh la la

Az NKS nektárának minden cseppje aranyat ér. Várjuk az új főzeteket, hogy azokat aztán minél hamarabb magunkévá téve pörögjön a lejátszóban úton, útfélen. A napi kurvajónak választott számot mostanában annyiszor meghallgattam, hogy az érának itt kívántám méltó emléket állítani.



2011. november 17., csütörtök

Robot Koch - The Other Side (2011)

Szabadjára engedett fantázia és teljesmértékben kötetlen kezek, első blikkre hallásra megkötések nélküli kattogások, melyeket csupán a trackek 1/2-ében felcsendülő női és férfi vokálok orgánuma tart egyben. Ez jellemzi Robot Koch harmadik, 2011-es The Other Side-ra keresztelt albumát. 13 darab jól megkomponált alkotást most idő/energia/hely (utóbbi természetesen lufi, nagy a Blogger.com játszótere) hiányának ürügyén csupán kimagozva a legfinomabb terméseket bemutatva fogom bemutatni.
Robot Koch - The Other Side (2011)
Mint fentebb láthatjátok, az albumborító igen ízlésesen lett megkomponálva. Jól jellemzi a berlini művész alkotói hitvallását. Csillagrendszer mögé bújtatott férfi alak, körülbelül ennyire fontos az elkövető személyes, sokkal hangsúlyosabb a korongon vagy éppen MP3 fájlokba tömörített hanganyag.
A lemez korai szakaszában (2. track) rögtön beleszaladunk egy elfeledettnek hitt műfajba, érzelmes ballada csodálatos John LaMonica vokállal. Nitesky!


Az album közepén (nem mintha addig csüggedne a hangulat: The Other Side, Island, Lights) félelmetes drakulaisággal kapjuk meg az Üvegcseppeket és képtelen vagyok elvonatkoztatni ezen képi világtól.


Magával ragadó erejével húz (ebből a műfajból a Hard To Find a klasszikus!) a instrumentális, monotonságot mégsem tartalmazó Midnight On The Moon. A végén meglepetést hordoznak a hullámok, a Come On vezényszavak mégsem tartalmaznak banalitást.


Az album vége is hangzatosan pattog a lejátszóban. A Feel és a Bugs szépségét bennem kissé ellenpontozza a Love, így kielégülhetnek a Kárörvendők is, van gyengébbre sikerült tétele a lemeznek.
nagyon erős 8 vagy gyenge 9/10

napi kurvajó: RZA - Gone (Tribute To ODB)

7 éve már, hogy a keleti part legőrültebb mikrofon mestere, Ol' Dirty Bastard nincs közöttünk. A szívgyógyszerekre beszedett szintetikus drogokat a legritkább esetben tolerálja az emberi szervezet. Ol' Dirty Bastard 2004. november 13-án távozott közülünk, a Wu Tang család hithű tagjai azonban rendszeresen méltóképpen megemlékeznek társukról, barátjukról, testvérükről. RZA készített emlékező dalt, minden kellék adott benne: érzelgős ballada, súlyosan húzó lirika, szakadó eső, elektromos gitár és sziszegő kobra. Egy valami hiányzik, Ol' Dirty Bastard, ő már sajnos elment... :(





2011. november 13., vasárnap

I Fly Deep w/ Butch & Robert Babicz, 2011.12.02 @Budapest, Cinema Hall

Mindig megy a sumákolás, régóta kellene írnunk a lengyel származású német techno/house mogul, Robert Babicz másodfokú egyenlet megoldóképleténél jóval összetettebb munkásságától. December 2-ára megkaptuk előlegben a Mikulás ajándékát Hernan Cattaneo Studiobéli live act-je képében. Nem zsugori az öreg lapp, szintén december második napjára ütemezte nekünk kalendáriumunk "must see" rovatába Robert Babiczot. A nyughatatlan germán világpolgár mindenhol fellép, ahova meginvitálják, Facebook profilján lévő bejelentkezési helyszíneket még gondolatban lekövetni is komoly energiákat követel. Indonézia, Angola, Magyarország, egészen pontosan @Budapest, Cinema Hall.

2011. december 2. péntek
Hi!Fly & I Love Deep present I Fly Deep


Butch // Robert Babicz - live
Budai // Yvel & Tristan
Colourblock - live (Forteba + Lank + Stone)

Belépő (csak a helyszínen):
22:30 - 23:30 : 2500 Ft
23:30 - tól : 3000 Ft
04-től : 2000 Ft

Két klasszikus, a többivel (albumelemzés, stílusba mászás, napi kurvajók) pedig jövünk még az elkövetkezendő hetekben:


Utóbbi videóklip érdekessége, hogy kis otthonomban, Győrben a Vertigo nevű szórakozóhelyen került felvételre.