2011. szeptember 2., péntek

filmelőzetes - David Guetta: Nothing But The Beat [trailer]

A Burn studió támogatásával életrajzi ihletésű dokumentum film fog megjelenni az ősz folyamán David Guetta életéről. Sajnos számomra már rögtön a cím is bicskanyitogató paradoxont tartalmaz. Nothing But The Beat név alatt fog futni az alkotás, akárcsak az augusztus 26-án megjelent Guetta cumó, amiről jó szerzői stílusérzékkel nem is írtam. Egy picit most mégis, pár szóra érdemes dolog. A közreműködők sora egészen parádés, lusta vagyok ABC sorrendbe rendezni és stílusilag is kategorizálhtatlan már a dolog, hiszen olyan öregiskolás real arcok, mint Snoop Dogg lettek 2011-re (sőt, már jóval korábban is) a popipar bohócai. Fellelhető az albumon az aranytorkú Usher vagy éppen Taio Cruz, de nem óckodtak a feattől bugyuta szavakat rigmusokba fűző egynyári sztárok sem, mint Nicki Minaj vagy Florida (bocsánat, neki ez már legalább a harmadik nyara!).

Guetta  (illetve a mögötte álló menedzsment)  remek produceri érzékkel felismerte, kikkel kell számot csinálni. Ugye nem gondolja senki azt, hogy Dávid ül az IKEA-s gurulósszékjében és mély alkotói dervis meditációban állítja össze a kottákat. Meg kell fogni minden különböző zenei beállítottságú fiatalt. Az rnb kedvelőkért Chris Brownt és Ushert, a 25 fölötti west coast kedvelők kedvéért (mégha divatmajmolóvá is váltak) Snoop Doggot, a déliek pedig Lil Waynet és Ludacrist fogják szeretni. A közös ismérv az alkotásokban, hogy Guetta pakolja alájuk a zenét. Az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása érdekében viszont a Nothing But The Beat cím utolsó szavát Fame-re változtatnám. Így lenne korrekt, hogy ne nézzünk senkit se hülyének. Szó nincs már beatről, hírnévről van szó, egy rakat pénzről, jó nagy rakatról.



A fenti film előzetesből jól kivehető, hogyan kell legendát szülni, trónt barkácsolni, piedesztára emelni gyakorlatilag bárkit!
B****átok meg! Ő híres...



2011. szeptember 1., csütörtök

Hősök - Oooh [Videóklip Premier!]

A Hősök veszprémi mikrofon brigád legfrissebb videóklipje. Külön felhívnám a figyelmet, a magyar underground hiphopot szerető füleknek kényesztően ható instrumentálra. Eckü orgánuma és szövege remek szimbiózisba lép a ketyerék keletette muzsikával.



Space Is Called #5 @A38 hajó, 09.23.

Ötödik etapjához érkezik szeptember végén a Space Is Called rendezvénysorozat. A harmadik és negyedik esemény világgákürtölése óta szívügyemmé vált ez a party sorozat. A headlinerekről kicsit bővebben:

Dimlite a reciprok vöröskereszt zászlójú Svájcból érkezik, egyfajta Flying Lotus európai nagyköveteként, hogy elkalauzolja a magyar publikumot a maga instrumentális hiphopot széttördelő világába. Inszomnikus alkotásaiba remek érzékkel vegyíti el legújabb fejlesztésű latinos rigmusait.


ARP 101 Britanniából érkezik hozzák és kemény vonalas drum and bass-t fog vegyíteni ropogós szintetizátor hangokkal, a zenei nyitottságát mindenki hozza magával.


A hazai reprezentánsok közül természetesen jelen lesz Cadik és a többiek is!


Line-up:
Dimlite with drummer (CH)
ARP 101 (UK)
Cadik & D Stu (HU)
Vanis & Mr. Hi (HU)

Vizuál: Kiégő Izzók

Belépő: elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.
Az első 100 elővételes jegy 1500 Ft.

napi kurvajó: Barbárfivérek - Függőségek (feat. NKS, scratch: Kool Kasko)

Szenvedélybetegségeknek dedikált Barbárfivérek track kiegészülve Nospaval és Zenki Mefisztóval, a surlódásokat pedig Kool Kasko gyalulja vaj puhára.



2011. augusztus 30., kedd

Vizuál parádé: Banksy, még száradó alkotások

Méltánytalanul keveset (az igazat megvallva, egyáltalán nem) foglalkozott még blogunk golyóbisunk leghírhedtebb utcai vandáljával, a street art Alfájával és Omegájával, Banksy-vel. A fejlécben található stencil munka is az ő munkásságának egyik ékes darabja. Szószaporítás helyett - ha már azt helyettünk megtette egy lelkes rajongó társadalommunkában a wikipédia Banksy-ről szóló szócikkében - következzen pár friss, talán ismeretlenebb munka a Mestertől!
Banksy saját honlapján megtekinthetitek a többi kül- és beltéri alkotását!





2011. augusztus 29., hétfő

Theused T-bag - This Is A Hijack lemezbemutató

Ismeretlen vízekre evezek a mostani bejegyzésemben. Budapest központtal elkezdett forrongani egy merőben új vonalas hiphop-electro szabdalt ütemekre épülő közösség. A mutatvány megtervezője és örökké aktív ceremónia mestere, Theused T-bag, aki olyan zseniális alkotókkal áll műhelyi kapcsolatban, mint a Faktor Labor szócsöve Zsola vagy a beatmaker Ozon. Országos méretű trollkodás lenne műfajilag behatárolni Theused T-bag munkásságát. A Soundcloudon pontos dokumentációt találtok a már elkészült anyagokról!
"beindul az alap és a seggedbe harap"
9˘1 perc feat Zsolaa, Fakt°° by TheusedT-bag

Írásom apropója, hogy elkészül T-bag első teljes cucca, melyet volt olyan kedves és nem csak, hogy a Soundcloudon elérhetővé tette, sőt teljesen ingyér' magunkévá tehetjük a hanganyagot!
This is a Hijack by TheusedT-bag

A This Is A Hijack névre keresztelt album az S/M Digital Records label szárnyai alatt kapott oltalmat. Grime, dubstep, trip hop, glitch és electronica tageket fog kapni a bejegyzés, a műfaji sokszínűségbe akár bele is szédülhetnénk. Három promo videó készült az albumhoz, a vizuálért pedig Slabbát "okoljátok":








2011. augusztus 28., vasárnap

Blogajánló: Love Mode{rn}, minden, ami divat vagy éppen nem

Elegáns, naprakész és minden esetben tollpihe könnyű. Elsőre ezek a szavak, kifejezések jutnak eszembe a Love Mode{rn} blog szó hallatán. Főként divat központú médium, de belső információk alapján tudom, hogy egy-egy életmód/lifestyle okfejtéssel is szinesedni fog a paletta. Inkább lányoknak ajánlanám, afféle igazi nőies lányoknak, akik átgondolt, mégsem erőltetett megjelenésükkel akarják felvidítani a szürke hétköznapokat vagy most éppen a dögmeleg nappalok és éjszakákat próbálják átvészelni csinosan. A közelmúltban kaphattatok nyári öltözködési ötlet tippeket, volt már szó kiegészítőkről és egyedi tervezésű cipellőkről is. Külön kiemelném, érdekes témakör a csodabogarak, mely sorozatban a blog szerzője különböző súlyosságú ízlésficamban szenvedő egyedeket mutat be a nagyvilág különböző pontjairól.

Kövessétek a blogot, legyetek tagok facebook-on is!