2011. szeptember 2., péntek

filmelőzetes - David Guetta: Nothing But The Beat [trailer]

A Burn studió támogatásával életrajzi ihletésű dokumentum film fog megjelenni az ősz folyamán David Guetta életéről. Sajnos számomra már rögtön a cím is bicskanyitogató paradoxont tartalmaz. Nothing But The Beat név alatt fog futni az alkotás, akárcsak az augusztus 26-án megjelent Guetta cumó, amiről jó szerzői stílusérzékkel nem is írtam. Egy picit most mégis, pár szóra érdemes dolog. A közreműködők sora egészen parádés, lusta vagyok ABC sorrendbe rendezni és stílusilag is kategorizálhtatlan már a dolog, hiszen olyan öregiskolás real arcok, mint Snoop Dogg lettek 2011-re (sőt, már jóval korábban is) a popipar bohócai. Fellelhető az albumon az aranytorkú Usher vagy éppen Taio Cruz, de nem óckodtak a feattől bugyuta szavakat rigmusokba fűző egynyári sztárok sem, mint Nicki Minaj vagy Florida (bocsánat, neki ez már legalább a harmadik nyara!).

Guetta  (illetve a mögötte álló menedzsment)  remek produceri érzékkel felismerte, kikkel kell számot csinálni. Ugye nem gondolja senki azt, hogy Dávid ül az IKEA-s gurulósszékjében és mély alkotói dervis meditációban állítja össze a kottákat. Meg kell fogni minden különböző zenei beállítottságú fiatalt. Az rnb kedvelőkért Chris Brownt és Ushert, a 25 fölötti west coast kedvelők kedvéért (mégha divatmajmolóvá is váltak) Snoop Doggot, a déliek pedig Lil Waynet és Ludacrist fogják szeretni. A közös ismérv az alkotásokban, hogy Guetta pakolja alájuk a zenét. Az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása érdekében viszont a Nothing But The Beat cím utolsó szavát Fame-re változtatnám. Így lenne korrekt, hogy ne nézzünk senkit se hülyének. Szó nincs már beatről, hírnévről van szó, egy rakat pénzről, jó nagy rakatról.



A fenti film előzetesből jól kivehető, hogyan kell legendát szülni, trónt barkácsolni, piedesztára emelni gyakorlatilag bárkit!
B****átok meg! Ő híres...



3 megjegyzés:

  1. Csao
    én azért megnézném a filmet mindenképp, mert érdekel, nem Guetta számomra kicsit kommersz dance zenéje miatt, hanem a sztori, meg a körülötte forgó emberek, vélemények miatt is, mikor lesz nálunk vajon??
    B.Bea

    VálaszTörlés
  2. a film premierje szeptember 17-én volt és bolygónk különböző helyein már vetítik. pl. művész mozikban, színházakban stb, de főleg tőlünk nyugatabbra sajnos :(

    ezt találtam:
    Digital screenings will take place in these countries in 2011: Russia, Spain, Poland, Norway, France, Hungary, Italy, Austria, Sweden, Belgium and Switzerland with confirmed digital screenings in 2012 for Brazil and Ukraine.

    Russia: on MTV
    Spain: in Cinesa, Yelmo and Kinopolis cinemas
    Poland: on Viva and MTV
    Belgium: in Kinepolis cinemas in all student cities and on JimTV, 2BE and PlugTV
    Austria: in 18 Cineplex and 5Star cinemas and on ORF
    Switzerland: in KITAG cinemas
    Netherlands: in Wolff Cinema group cinemas and on MTV and RTL
    Mexico: in Cinepolis cinemas and on MTV
    There will also be television screenings in Russia, Chile, Ukraine (2012), France (as well as TBC cinema screenings), Serbia and Croatia.

    VálaszTörlés
  3. köszi benke_x üdv B.Bea

    VálaszTörlés