2012. május 19., szombat

UrbaNation - Hungarian Glitches - Live on Glitch.FM

A mai nap annyira kellemesen alakult, hogy méltó lezárásaképp választottam egy szettet, amivel zárom e napi soraim. Az anyagot emailben kaptam. Az amerikai Glitch.FM-en két hetente élő adást visz két honfitársunk, bx2 és iamyank, legutóbb csak magyar producerek cuccait pörgették a srácok. Bátran állíthatom, minőségi szett születtett.


Tracklist:
01. headshotboyz - Maketa
02. Zomblaze - Drunk And Stoned
03. Mongoose - Master Of Dust
04. Drumfuk - Funk Ah Tron
05. MNNiA - I Heart Pop
06. iamyank - Booms & Claps
07. AMB - Backbone Giggle
08. 9b0 - Longboard
09. cadik - Kick, Snare, Soul
10. Dnte - Can U Dig It
11. cadik - Relax feat Dynamite MC (modul aka mango Remix)
12. Bx2 - Senselessness
13. OZON (me) - Osaka Blues
14. Fine Cut Bodies - Sweet Fall
15. oneone - Miss You
16. yvein monq - Brainfreeze

MONDAY SESSION MINIFEST SPECIAL w. DRASTIK PUTTO, AMOEBA feat JUDIE JAY, SANDPEOPLE(USA)

Egy igazi minifesztivál kerül megrendezésre most hétfőn az Akvárium klubban. Lesz kis alteros pop Mihalik Ábeles felfogásban, lesz elszállós mindent bele - soulos wonky amolyan Sabák Peti módra, és mint az már manapság megszokott, lesz egy kis hardcore hiphop egyenesen Ámerikából.

Akkor kezdeném az elején: 21:00 tól (és ez NAGYON FONTOS, mert a zsúfolt program miatt pontos kezdés lesz!) a Kispál és a Borzból és a Kiscsillagból ismert ritmusfelelős Mihalik Ábel új projektje, a Drastik Putto mutatja be első, Busszúból Galamb című lemezét. Ábelt ezúttal nem megszokott helyén, a dobok mögött, hanem a főhős szerepében láthatjuk, még pedig gitárral a kezében, ami még Lovasi szerint is (aki bármikor felbukkanhat a színpadon) nagyon nehéz ám!

Drastik Putto:
Mihalik Ábel - Ének, gitár
Bubenyák Zoltán - Billentyűk
Borbély Mátyás - Basszusgitár
Nagy Zsolt - Dob

További vendégek:
Fekete István - Gitár, vokál (Carbonfools)
Csókás Zsolt - Gitár (Kéknyúl Hammond Band, Kishúg)

23:00-tól tolja az Amoeba, ami egy 100%-ig újszerű és hiánypótló formáció a hazai palettán. Ezernyi stílust ötvöz, mindenféle erőlködéstől, görcstől mentesen, szuperlazán. Egyszer jazzy, aztán hardcore hiphop, és úgy lesz soul, hogy észre sem vesszük, mi történt, csak vadul bólogatunk. Sabák 'Dizko Stu' Peti elvetemült ötleteit Boros Levi(dob) és Sági 'Vanis' Viktor egészíti ki, sőt, bírálja gyakran felül, mindenféle instrumentek és elektronikai eszközök használatával.

A srácok vokál téren tuningolják magukat erre az estére a budapesti éjszakában igencsak ismert és elismert Judie Jay-jel, szóval azzal a frázissal kell, hogy éljek, hogy igencsak különleges zenei csemegének igérkezik ez, ínyenceknek, szakértőknek, kritikusoknak, vájtfülűeknek, de még partyarcoknak is, a megjelenés KÖTELEZŐ!!!!!

Főleg ha figyelembe vesszük, hogy saját sójuk előtt beszáll kicsit az Amoeba jammbe a Sanpeople krú is a tengeren túlról. Szerencsénkre Al - One, Dj Spark, Goldini, OnlyOne és Illmaculate (aki nem mellesleg világhírű freestyler!!!!!!!) épp Budapesten járnak, és úgy érezték, nem maradhatnak ki egy igazi Monday Sessionből.
A koncertek előtt és után az S10 szupervállogatott, Fantom Az, Vanis és mr.Masters pörgetik reggelig.
A vizuált sem aprózzuk el, LOBOT mellett ezúttal URBANIZER fog játszani a fényekkel.

A rendezvélny INGYENES!!!!!!!!!!!!

(szöveg: mr.masters)


2012. május 16., szerda

friss bejelentések: Armin Van Buuren, Calvin Harris, Martin Solveig - Balaton Sound 2012

Mint az a múlt héten kiderült Björk nem tud részt venni a Balaton Sound idei rendezvényén, helyére a party szervezői megpróbáltak egy monumentális előadóművészt meghívni. Úgy érzem Armin Van Buuren meginvitálásával és az ajánlat elfogadásával megtalálták a megfelelő helyettest a napszínpadra vasárnap estére. Megmondom az őszintét régóta hajtom a holland trance mágust, elsősorban a legendás Imagine albumának live performanszára vagyok kiváncsi. Olyan dalok felcsendülését várom a bolygó hollanditól mint az In and Out of Love vagy a Fine Without You. Az alább linkelt videónak a 120 millió körüli nézettségét nem a szél hordta össze, zseniálisan megkomponált trance himnuszról beszélhetünk esetében.

A promóterek nem csak a Björk helyére beugró "cserejátékost" hirdették ki a mai napon, Armin mellé kaptunk még 6 giga nagy nevet az arcunkba, most hárommal foglalkozok részletesebben. Valószínűleg ez egy előre megtervezett stratégia része: minden két hétben, hónapban újabb és újabb neves fellépőkkel akarnak minket odacsalogatni Zamárdiba a szervezők.
Calvin Harris talán az egyik legtehetségesebb feltörekvő személyisége a mainstream elektronikus zene világának. Nagy-Brittania legészakibb vidékéről, Skóciából érkezik a magyar tengerhez, hogy előadja élőben is legsikerebb elektro-pop slágereit (The Girls, a Feel So Close, I'm Not Alone vagy a You Used To Hold Me). Calvin az évek folyamán akkora nevekkel dolgozott együtt, melyet így együtt leírva talán el se bírni a popbiznisz égboltja: Rihanna, Cheryl Cole, Kylie Minogue, Dizzee Rascal.

Martin Solveig nagyon könnyen fogyasztható house zenéjével érkezik Franciaországból. Eddigi munkássága során öt nagylemezt készített, a legnagyobbat a legutóbbi Smash robbantotta. A sikereket elsősorban a Hello című eposzának köszönheti, de az epikus Ready 2 Go számot és a hozzá készült remek klipről se feledkezzünk meg! A számban a Bloc Party csodálatos hangú énekese, Kele vokálozik.

2012. május 15., kedd

DNte Presents Cloak & Dagger Mixtape #19

Az imént futott be szerkesztőségünk e-mail fiókjába a magyar származású, de Németországban, Berlingben tevékenykedő zeneszerző Dnte legújabb podcastje. A bő 20 perces anyagot a Cloak & Dagger Operation kiadónak készítette az innovatív szerzeményeiről ismert elektronikus performanszőr. A tracklista első blikkre parádés, meghallhatás után pedig bebizonyosodik teóriánk: valóban az. A lendületes anyag rovásig van tömve dinamikus felütésekkel, melyek szélsebesen visszaváltanak a glitch irányaiba. Engedjétek szabadlábra a befogadóképességeteket, progresszív audiót, a jövő muszikáját kapjátok Dnte-től!
http://dntemusic.tumblr.com/

2012. május 13., vasárnap

DUMDUM 2012 Hivatalos Promó videó

Már két hét sincs vissza az év talán legnagyobb győri bulijáig, a DUMDUM 2012-es kiírásáig. Ahogy ilyenkor a tanult promóterek tenni szokták napvilágot látott a rendezvény hivatalos promó anyaga. Reméljük az egész est hangulatát vetíti elő, amit egyetlen szóval tudnék jellemezni: igényes.


Pár fotó a helyszínről, Mundo, Győr: