2012. január 6., péntek

Dnte szürreális wonky melódiái - Wake Me Up (2011)

Ha a wonkyt többen ismernék, mint a dubsteppet, egy boldogabb világban élnénk. Na jó, ez nem csak, hogy elcsépelt, hanem nem is igaz, az viszont tény, hogy fele annyian sem ismerik ezt az irányzatot, mint kéne. Miért kéne? Mert előremutató, kísérletező, friss, és mindenekelőtt nagyon jó.
A most bemutatandó előadó a Berlinben dolgozó magyar Dnte (gondolom Dantének lehet ejteni), aki nemrég dobta ki albumát, Wake Me Up címen. Egy nagyon szimpatikus lépéssel honlapján nem csak hogy meg lehet hallgatni és ingyenesen letölteni, hanem közvetlenül is lehet támogatni pénzügyileg.
Na, de elég a rizsából, mit kapunk?


Először is, egy erősen hip-hop ütemekre építkező elektronikus zene, amit változatos effektek dobnak fel, ha kell, gyengéden akadozó wonky, ha kell, klasszikus hangszerek (Suburmarine). De van itt kis szintipop (Take Me), női ária (Valkyrja), körhinta zene (Walking), cimbalom (Wake Me Up). Ezek sosem dominálják a számokat, egy-egy számon belül is sűrűn váltogatják egymást az ilyen mellékszólamok, de sosem válik ettől sűrűvé, hanem megmarad kellemesen dallamos (figyelitek ennek a kifejezésnek az összecsengését?). Én személy szerint elviseltem volna azt is, meg a még akadozóbb hangzást (mint pl. az albumon nem szereplő Fall in Love), de ez semmiféleképpen nem kritika, így is élvezetes és könnyen fogyasztható.



A bejegyzés címe a vele készített interjú címének fordítása:
http://www.electronicbeats.net/music/interviews/dntes-surreal-wonky-melodies
Egyébként ajánlom az oldalt is, ami annak ellenére, hogy a Deutsche Telekomé, elfogulatlan (már miért lenne az ellenkezője?), és lépést tart az európai elektronikus szcénával, beleértve Mo.-t is, friss, széles látókörű szelekciójával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése