2012. január 6., péntek

Blogajánló: Pergőhenger, a művészfilmek Édenkertje

Amikor szörfölök az internet ritkán nyírt, sűrű dzsungelében azt minden alkalommal lóugrásban teszem. Igyekszem felkutatni az eddig szinte érintetlen területeket, földnetrajzi barangolásaim során szerzett tapasztalataim szerint egyszer kevesebb őszinte dologgal találkozhatunk. Olyanokkal, amik nem könnyed kopipasztolások, multik hírdetései mögé csomagolt álszent blöffök vagy politikailag irányított hazugsághalmazok (gyorsan elmémesedett az MTV-s riporter élő (?) bejelentkezése is a tök üresnek sumákolt körútról...). Egyetlen ilyen sáv maradt meg nekünk, a blogok világa.

A továbbiakban egy újnak mondható (tavaly decemberben ásta le a Szerző az alapkövét) blogot szeretnék Nektek bemutatni röviden, helyettem beszéljen a Pergőhenger aka Zoetrop!


A címadó kifejezést tudtad-e alapon szeretném ismertetni. Ha barkochbáznánk a tárgy és használati tárgy illetve a szórakoztatási eszköz kérdezéseknél felelnék magabiztos igennel. Utána már bonyolultabb lenne kitalálni a megfejtést, mivel ez egy ókorban feltalált képekkel telerajzolt henger, amit ha elég hevesen tekerünk, rángatunk, verünk a földhöz (fogalmam sincs pontosan, élőben még sosem volt egymáshoz szerencsénk), akkor mozgónak tűnő vizuált képez retinánk észlelőreceptorainak irányába. Itt meg is érkeztünk a Pergőhenger Blog témájához. Filmek! Azokon belül is pedig a misztikus homályban úszó művészfilmek bemutatására hivatott. A tárgy mellett az internetes napló szövegezésére hívnám fel figyelmeteket. Rengeteg utalás, szakmai hozzáértésnek (számomra) tűnő megjegyzést tartalmaznak az igényesen megfogalmazott bejegyzések. Az oldal felfedezésével személyemben biztos +1 olvasót tudhat bázisában, cselekedjetek Ti is hasonlóképpen!

3 megjegyzés:

  1. Tetszik a blog, sűrűn fogom csekkelni!
    "elmémesedett az MTV-s riporter élő (?) bejelentkezése" ezt mire érted?

    VálaszTörlés
  2. http://www.hir24.hu/vizioblog/2012/01/04/hulyet-csinalnak-a-tuntetoket-nem-talalo-mtv-s-riporterbol/

    elnézem neked mert kis országunk külhonban szakadt legénye vagy azaz kibaszott szerencsés :)

    VálaszTörlés