2012. május 16., szerda

friss bejelentések: Armin Van Buuren, Calvin Harris, Martin Solveig - Balaton Sound 2012

Mint az a múlt héten kiderült Björk nem tud részt venni a Balaton Sound idei rendezvényén, helyére a party szervezői megpróbáltak egy monumentális előadóművészt meghívni. Úgy érzem Armin Van Buuren meginvitálásával és az ajánlat elfogadásával megtalálták a megfelelő helyettest a napszínpadra vasárnap estére. Megmondom az őszintét régóta hajtom a holland trance mágust, elsősorban a legendás Imagine albumának live performanszára vagyok kiváncsi. Olyan dalok felcsendülését várom a bolygó hollanditól mint az In and Out of Love vagy a Fine Without You. Az alább linkelt videónak a 120 millió körüli nézettségét nem a szél hordta össze, zseniálisan megkomponált trance himnuszról beszélhetünk esetében.

A promóterek nem csak a Björk helyére beugró "cserejátékost" hirdették ki a mai napon, Armin mellé kaptunk még 6 giga nagy nevet az arcunkba, most hárommal foglalkozok részletesebben. Valószínűleg ez egy előre megtervezett stratégia része: minden két hétben, hónapban újabb és újabb neves fellépőkkel akarnak minket odacsalogatni Zamárdiba a szervezők.
Calvin Harris talán az egyik legtehetségesebb feltörekvő személyisége a mainstream elektronikus zene világának. Nagy-Brittania legészakibb vidékéről, Skóciából érkezik a magyar tengerhez, hogy előadja élőben is legsikerebb elektro-pop slágereit (The Girls, a Feel So Close, I'm Not Alone vagy a You Used To Hold Me). Calvin az évek folyamán akkora nevekkel dolgozott együtt, melyet így együtt leírva talán el se bírni a popbiznisz égboltja: Rihanna, Cheryl Cole, Kylie Minogue, Dizzee Rascal.

Martin Solveig nagyon könnyen fogyasztható house zenéjével érkezik Franciaországból. Eddigi munkássága során öt nagylemezt készített, a legnagyobbat a legutóbbi Smash robbantotta. A sikereket elsősorban a Hello című eposzának köszönheti, de az epikus Ready 2 Go számot és a hozzá készült remek klipről se feledkezzünk meg! A számban a Bloc Party csodálatos hangú énekese, Kele vokálozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése