2011. február 22., kedd

Balaton Sound vs. Exit Festival vs. Nemmegyeksehova

Prók és kontrák egyik mellett, majd a másik ellen. Egyiket kitalálom, a másikról tapasztalatom is van, a harmadik verzió pedig unalmas, de kis kreativitással könnyen lekörözi bármelyik másikat.

Balaton Sound

Évről évre megőrül a Balaton partja, a 80-90-es években még a "szegény" (de nálunk így is jóval gazdagabb) kelet-németek miatt, az utóbbi 5 évben pedig a Soundtól hangos a Balaton partja. Kronológiai áttekintésnek semmi értelme, írásom apropója, hogy tegnap robban a hír TNT bombája.
HEINEKEN BALATON SOUND 2011! The first names: UNDERWORLD | PORTISHEAD | THIEVERY CORPORATION | TIËSTO | RICARDO VILLALOBOS | LUCIANO | ARMIN VAN BUUREN | AXWELL | GUI BORATTO | JOHN DIGWEED | THE ORB | MAGNETIC MAN...
Váó! Hogy ironikusan mondom ezt, még nem döntöttem el. Az Underworldnek egyetlen számát ismerem, akinek nincs meg, az üljön le 1-es! Álljon fel aztán guglizza ki de marha gyorsan. A Portishead tudomásom szerint változatos zenei olvasztótégely, különböző hangulatvilágú albumokat dobtak ki eddig. kedvencem mindenképpen a Machine Gun című alkotás (a klippel együtt fogyasztva laktató igazán!). Tiestot és Armin Van Buurent megkapták a Radió 1 addiktok, vájtabbfülűeknek pedig érkezik Ricardo Villalobos Aregentínából, Gui Boratto Brazíliából illetve hallható lesz még két szintén napjainkban felfutó DJ Axwell és John Digweed.

Pro: 


Kontra:
Mindegyikünk ezerszer volt már a Balcsin. Minden étel, ital 4 számjegyű, honfitársaink ott vágnak le, ahol tudnak.

Exit Festival

Tavaly voltam Szerbiában, akkoriban még javában tombolt az "2008-2010-es nagy elektroláz". Láthattam mindenkit, aki számított az iparban (Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Chromeo, Busy P, DJ Mehdi, Sebastian, Moderat, Crystal Castles), mára a magától változó zenei ízlés útvonala mentén már én is továbbhaladtam (más tetszik).
Fontos megjegyezni, hogy az Exit Fest programja sem teljes még, ahogy a Sound-é sem. A földrajzi közelségben és időbeli megegyezésnek köszönhetően Újvidékre is jön a Portishead és az Underworld. Illetve nagyágyú az idei Grammy-díjas (legjobb album kategória, nem piskóta!) Arcade Fire banda. Jelen lesz továbbá Joris Voorn, Joachim Garraud, Fedde le Grand, Tiga és James Zabiela.



Pro: 
Árban ugyanannyi, ha nem olcsóbb, mint a magyarországi megőrülés. Az étel és ital biztos tapasztalataim alapján kevesebbe kerül, mint a hazai ezresekre felfelé kerekítéses módszer.

Kontra: 
Aki még nem volt az Exiten, annak csak a biciklije lehet kontrás. Számomra talán azért nem annyira izgató ez az idei Exit, mert tavaly voltam és mást szeretnék.

Nemmegyeksehova 

Pro:

Határozott előnye, hogy valahova mindenképpen megyek. Ha nem fesztiválra, akkor kirándulni/nyaralni máshova, ahol nem öntenek le sörrel és nem rajzolnak art deco-t metaxával a vadonatúj fehér pólómra (tanulság: sose menj új cuccokba a fent említett fesztiválokra).

Kontra:

Amíg fiatal az ember és nem kell egész nyáron dolgoznia, hogy fizesse a szobakonyha rezsijét vagy a hülyegyereke pótvizsgáit, addig nem érdemes kihagyni ezeket a kiváló nyári szórakozási lehetőségeket.

Ön dönt! Iszik vagy vezet? Mivel egyidőben (július 7-11.) lesz a két fesztivál ezért a kettéosztódásra nem képes humanoidok kénytelenek lesznek dönteni. Zamárdi vagy Újvidék, esetleg egy teljesen más alternatív megoldás.

4 megjegyzés:

  1. még korai ilyeneket tervezgetni, tavaly is kb. csak egy hónappal előtte dobták ki a fellépők teljes listáját

    VálaszTörlés
  2. szerintem sosem korai tervezgetni, főleg a pénzügyi dolgok miatt... vagy te szarod? :D

    VálaszTörlés
  3. papírdarabok, amiknek a köz által kiválasztott személyek önkényesen különböző értékeket adnak

    VálaszTörlés