2011. március 13., vasárnap

Mi a rap zene és mi nem?

Egy egészen gyors, villámposzt következik. Tegnap a zenelejátszómba került egy egészen ízletes rap relikvia. Hirtelen csak annyi jutott eszembe, hogy "Na! Ez a rap zene!". Hogy lássuk a kontrasztot kaptok pár linket arról is, hogy mi nem az. Remélem mindenki érzi a különbséget...

Nem rap zene 1
Nem rap zene 2
Nem rap zene 3



RAP ZENE
Az elkövető A Metálarcú Végzet (MF Doom) és világi cimborája, Rodan. A szám eredetije pedig MM More Left Overs/ MM More Food című MF Doom LP-n található.

6 megjegyzés:

  1. a második és harmadik link nyilván majomkodás, de még ha Fél Dollár nem nyom túl igényes reppet, én azért mégiscsak ebbe a műfajba sorolnám. Vagy?

    VálaszTörlés
  2. vagy nem :D:D:D
    fifty számomra simán beleillik a "majomkodás" kategóriába :)

    VálaszTörlés
  3. de mégis, mi az az objektív mérce, amiért 50 már nem az? Amíg nincs ilyen, bárkire önkényesen ráaggadható a majomkodás műfaja, pl. Eminemre is, pedig őt már hasonlították Sylvia Plath-hoz, nem véletlenül

    VálaszTörlés
  4. a zene nem mérhető, nincs mértékegysége. egyedül a wu tang clanhoz lehet viszonyítani a dolgokat, de felesleges :)

    VálaszTörlés
  5. olyan, mint amikor múltkor az utcán hallottam beszélgetni négy metálarcot, akik a zenét 1 rokk mértékegységben értékelték, de úgy, hogy a Feri (haverjuk) egy rokk, de Kurt Cobain már csak egy tized. MF Doom hány Wu Tang lenne?

    VálaszTörlés
  6. az 1-től 10-ig terjedő Wu-skálán MF Doom 9-es lenne, mivel alapjaiban rengette meg a NYC underground szférát

    VálaszTörlés