2012. január 22., vasárnap

Klasszikus szag a levegőben: Moguai - Mpire

Vannak zenék, melyek esetében már első hallásra érezzük a vérünkben: monumentális alkotással állunk szemben. Nem kell, hogy Lui Padre legyen a felmenőink között vagy, hogy az Astro TV jövőbelátó magnetizálását magunkra húzzuk napi 3400 forintért. Tudjuk ezt a dalt szeretni fogjuk egy hét, hónap, év múlva is. Velem az imént felvázolt eset történt meg így, hajszál pontosan, mikor első alkalommal végighallgattam Moguai - Mpire címre keresztelt friss számát. André Tegeler (mint általában akikkel foglalkozni szoktunk) sem ma kezdte, 2002-ben robbant be a U know Y című számmal, ami annyira jellegzetes, hogy iziben kötelező végighallgatni! Vigyázat, kis fokú, még tűrhető retro veszélynek vagytok kitéve!

A germán elekro/progresszív house mogul a 2000-es évek elején folyamatosan gyurmázgatta, alakította stílusát. Az igazi fordulatot a 2010-es esztendő hozta meg számára, amikor leszerződött bolygónk második leghíresebb egerével (az első helyet konzekvensen fenntartja magának Jerry, a híres rajzfilm hős örök nyertes karaktere), Deadmau5-szal. A Mau5trappal aláírt szerződés adott kellő teret Moguai első nagylemezének, a We Ar Lyve-nek. A saját anyagok gyártásán természetesen remixelésre is fordít energiákat. Olyan ismert popsztároknak készített már remixeket, mint Moby, Britney Spears vagy Beyoncé. A héten adta ki legfrissebb alkotását, mely az Mpire címet kapta.
A dal hangzásvilága remekül illeszkedik bele a Deadmau5 teremtette világba. Egészen zseniálisan megkomponált egyvelege a 4x4=12 album néhol már-már dubstepbe forduló változatosságának, illetve a HR 8938 Cephei és a Bleed végeláthatatlannak tűnő elnyújtott űrutazásának



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése