2012. május 2., szerda

Trap Door Rapp Tour: Edan & Mr. Lif @Akvárium Club, 05.07.

A hétfői klubbolás feltalálói és a néhai budapesti sorozat egy estére egyesítette erőit, hogy létrejöhessen ez az extra buli - így lett a Monday Sessionből és a BombTheJazz-ből Bombay Session.

EDAN az amerikai pszichedelikus hiphop erdőmestere, aki jól bevisz, de ki már nem hoz. Karácsonyfáinak halszálkavázát oldschool funk ütemekből építi, a díszítésért pedig mindenkinél mélyebben hajol bele a lemezkiadás történetének szemeteskosarába. Az eredmény prímán ropog, ha rágyújt az elmebetegség és a gyilkos irónia határmezsgyéjén egyensúlyozó szövegeivel. EDAN saját karaktert érdemelne a Muppet Show-ban: miközben reppel, lemezeket dupláz, bal kezével theremint bűvöl, majd rálép a torzítóra és jobb kézzel megnyúzza a dobozgitárt. A erdőkerülő hikomat anyósülésén most is EDAN jól bevált társa, a flowban és pozitivitásban verhetetlen PATEN LOCKE ül.

Ha El-P legendás Def Jux kiadó legendás beatgyárosa, akkor MR. LIF a hozzá mérhető legendás emszí, aki hosszú pályája során talán csak akasztott ember lemezén nem szövegelt még. Álljon itt néhány név a teljesség igénye nélkül: The Roots, Cut Chemist, Krush (Nosferatu!!), Vadim, Q-Bert, Guru, Z-Trip, Digital Underground, Thievery Corporation vagy akár a Jedi Mind Tricks. Edannal ellentétben ő inkább komolyra fordítja a szót, azt viszont nagyon.

Az utazó reppcirkusz nagy meglepetése WILLIE EVANS JR. lehet. Ahogy a titokzatos Fantom AZ megfogalmazta: ő az új MF Doom, ami csak annyira sántít, amennyire az jó. Az elektronikus alapok Doomnál futurisztikusabbak, a flow viszont tényleg hasonló, csak a fiatal Willie még lelkesebb. Nem véletlen, hogy a jövő művészeit, vagy a hiphop megmentőit csokorba szedő magazinokban időről időre felbukkan a neve.

(szöveg: mr. masters)

Természetesen az eseményt a Facebookon is megtaláljátok!

a BOMBAY SESSION bemutatja:
TRAP DOOR RAPP TOUR

EDAN (Lewis, US)

MR. LIF (Definitive Jux, US)

PATEN LOCKE (Tres, US)

WILLIE EVANS JR. (High Water, US)

+ Fantom AZ, Mr. Masters, DJ Suhaid


Látvány: Lobot & Tésztaköze

belépő: 1500 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése