2012. június 23., szombat

Balaton Sound 2012 - 2. nap Előzetes

A szerdai nulladik és a csütörtöki első nap izgalmainak átvészelése után még csak rendesen kialudni sem tudjuk magunk és máris érkezik a napi jegyesek első hordája a pénteki kora délutánon.

Július 13. péntek


A trendi magyar együttesek talán legtrendibbje nyitja meg a nap parádés zenei felhozatalát. A Carbonfools jól ismert fellépő a Balaton Soundon. Populáris, szélesebb körökben ismertté pedig az RTL Klub valamelyik (ki követi már?!) tehetségkutató műsorának meghívott vendégeként váltak az elmúlt egy esztendőben.
David Guetta már úgy jár Magyarországra, mintha második otthona lenne a Kárpát-medence. Ennyi idő alatt már alapszinten a nyelvet is megtanulhatta a világjáró francia mainstream DJ. Leadja a váhatóan rádió 1-ből merítkező (vice-versa) betonbiztos szettjét, majd repül is tovább, mint aki fenékbe rúgtak. A Heineken Nagyszínpad ezzel a produkcióval be is csukja pénteki programját, ne kérdezzétek miért...
A franciázással egy időben, tény hogy egy kisebb színpadon de a mi fiúnk, Yonderboi lép fel. Fogarasi Laci várhatóan a tavaly kiadott, Passive Control legismertebb nótáira fogja építeni két órás (20:30-22:30) fellépését. Ha Guetta már a könyökötökön jön ki, akkor bátran ajánlom az elekronikus chillwave egyik legjobb európai prezentánsát!

Éjfél környékén az én ízlésem szerint kissé pangás alakul ki, hogy 1 órától megint háromfelé kelljen szakadnom. A Rise FM Arénában Gareth Emery-t Sander Van Doorn fogja követni, felejthetetlen elektro-house-pop élményeket kölcsönözve számunkra.
A túlzottan érzékenyeknek, meghatódásra hajlamosaknak ajánlom figyelmébe: szem nem marad szárazon, főleg ha italozik az ember, könnyebben elérzékenyül. Hozzatok zsebkendőt!


A Balaton Sound szervezői nyitott tudattal követik a világ zenei igényeinek alakulását. A korábbi évektől eltérően az idein, megfelelve az elvárásoknak erőteljesebb dub vonulat jelentkezik. Ezen az őrület szerelmesei megkapják ajándékba a Feed Me-t. A produkció egyedüli felelőse, Jonathan Gooch harapós drum and bass, dubstep és electro house mintákkal zabálja fel a közönség hallójáratait.

A képletet jól ismerjük: a "diszkósok" jól laknak az Arénában, a dubstepesek kifáradnak az OTP Stage-n, a technósok pedig a Telekom színpad előtt andaloghatnak egy jót, ezen az estén éppen Sven Vath muzsikáiban gyönyörködve. Az Astral Pilotként és Barbarellaként is elhíresült extravagáns germán zeneszerző közelebbjár az ötvenhez, mint a negyvenhez, már csak életkorából kifolyólag is biztosak lehetünk benne: van némi fogalma a zenéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése