2012. január 20., péntek

Modeselektor - Evil Twin/German Clap

Gernot Bronsert és Sebastian Szary 1996-ban megalapította a Modeselektor nevű formációt. Azóta karrierjük töretlen ívben szárnyal felfelé az elektronikus zene világában. Nem szeretnék most lépésről lépésre haladni, rögtön 2009 év végére ugrok. Ekkor a berlini, behatárolhatatlan stílusban alkotó páros megalkotta minden idők egyik leghúzósabb ütemét és talán legmeghökkentőbb videoklipjét. Az Art & Cash annyira kihagyhatatlan, hogy arcátlanság lenne meglépnem. A nagyvilág korlátoltságát emeli ki az anyag mindössze 300 ezres nézettsége...


Rendkívül szoros szerzői összhangban működnek Sascha Ringgel vagy ahogy a szakmában ismerik, Apparattal. Hármuk közös projektje a Moderat eleddig 2 nagylemezzel és 2 EP-vel jutalmazta a hallgatóságot. Remélem senkinek sem kell bemutatnom az A New Error vagy a Rusty Nails című eposzokat (a galádok sunnyogva bökjenek a linkekre és pótolják a hiányosságokat). A darabokhoz gyártott igényes vizuált a tavalyi Exit Festiválon volt szerencsém élőben megtekinteni, cirka 100 négyzetméternyi felületen még súlyosabban hat!
Zenetörténeti okfejtés helyett előhúzom a tarsolyomból a bejegyzés megírásának igazi okát, a Modeselektor legújabb kiadványának prezentálását. Legutóbbi albumukról, a Monkeytownról futott ki a piacra egy két tracket tartalmazó EP. Lássátok, hallgassátok az Evil Twin/German Clap-et!


2 megjegyzés:

  1. te jó ég, lemaradtam volna valamiről? Moderatnak két nagylemeze van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bezony! :) a 2009-es Moderat, ami ugye alap (a new errorral meg a rusty nails-szel), gondolom erről tudtál http://en.wikipedia.org/wiki/Moderat_(album), a másik pedig egy undergroundabb, régebbi cucc, az Auf Kosten Der Gesundheit http://www.discogs.com/Moderat-Auf-Kosten-Der-Gesundheit/release/118642 ez utóbbinak én sem vagyok teljesen tudásbirtokában :)

      Törlés