2011. július 18., hétfő

IPhone játékok: Angry Birds, Tiny Wings, Fruit Ninja

2010 év végi adatok szerint 130 ezer IPhone rohangál csak Magyarországon, azaz ha blogunk olvasása közben egy forgalmas sétálóutcán ültök (akár okostelefonról 3G vagy wifin keresztül fogva az internetet) rajtatok kívül sanszos, hogy más is rendelkezik egy telefonra is alkalmas Apple készülékkel. Megnyugodhadtok, mindenféle programozása szaki szövegeket mellőzni fogok. Magam csupán felhasználói szinten értek az IPhone-okhoz és használata közben próbálom minél jobban örömömet lelni benne. Itt máris képbe jönnek a játékok! Ki nem ragadt még bele egy-egy órára különböző játékokba, legyen szó tetriszről, playstationről vagy retro 3310 Snake-ről? Mindenki szenvedett már órákon keresztül, hogy megdöntse önmaga vagy éppen a haverja világrekordnak (hitt) rekordját és azt jól az orra alá dörgölhesse!

Pár kedvenc IPhone játékomról szeretnék most szót ejteni. Nem IPhone-nal rendelkezők se búsuljanak (többet között azért sem mert van ezer más szórakozási lehetőség is a világban, mondjuk egy kiadós beszélgetés a barátokkal, barátnőkkel), mivel ezen játékokat kipróbálhatjátok számítógépen is.

Angry Birds
Ez a madaras játék az IPhone-ok Lady Gagája, olyan értelemben, hogy sok esetben mindenféle ok nélkül felkapták és divat lett vele játszani. A lényege egészen egyszerűen felfogható (ez egyébként szerintem követelmény minden telefonos játék tekintetében). Van egy földbe erősített csúzlid, amivel madarakat tudsz kilőni. A darwinista elképzeléseket arcon köpve ezek a madarak nem tudnak (és nem is akarnak) repülni, magatehetetlenül vágódnak bele különböző építményekbe. 5 féle fazon van, mindegyik mást tud, repülni még mindig nem... Céljuk, hogy az építményeken lévő zöld micsodákat fellökjék, ezáltal felrobbantsák és jöhet a következő pálya.


Tiny Wings
Személyes kedvencemmé vált ez a játék. A jól felépített achivements rendszernek köszönhetően, mindig tudsz új rekordokat dönteni. Barátnőmmel (naná, szintén Iphone tulajdonos) vad háborúzásokba csapott át a kezdetben könnyed önfeledt játszadozás. Ha csak egyetlen ponttal is, de óriási öröm ráverni az előző rekordra egy újabbat. Az előző játékhoz hasonlóan szintén egy madárral kell közlekedni, ő már tud repülni. Dombok, hegyek és völgyek vannak végtelen távolságban, amiken ugrálhatsz, míg le nem megy a nap.


Fruit Ninja
Ez a játék remekül ötvözi a keleti harcművészet egyik legősibb fajtáját a modern érintőképernyő lehetőségeivel. Teljesen véletlenszerű módon gyümölcsök ugranak fel a képernyőre, melyeket újhúzásokkal (mintha karddal vágnál) kell felaprítani. Vannak különböző kombók, gyorsító és lassító banánok és bombák, amiktől félni kell mint Ikarusznak a Naptól. Itt is örökké új rekordokat tudtok elérni, mivel mindig lead valami dolgot a játék, amitől hatékonyabb lesz újjad kardod.


Ugorjatok be az Apple Store-jába és vásároljatok be a játékokból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése