2011. augusztus 7., vasárnap

Sziget 2011 - Melyik nap mit kaptok? Vasárnap (08.14.)

Vasárnapi lesz a Sziget Fesztivál ötödik napja, mindenki úgy akarja majd magát kitombolni mintha ez lenne az utolsó. A heti jegyesek napok óta ugyanabban az alsónadrágban, bár töretlen lelkesedéssel felvértezve az utolsó ütést fogják bevinni a mártír lét képzeletbeli bábujának. Így első blikkre nem ez tűnik a legerősebb napnak, de főleg a Pop-Rock Nagyszínpad előadóra lehet majd lágyan csápolni.

18:00
The National
1999 óta léteznek és indie-rockot játszanak, hogy miért nem ismerjük őket mégsem? Mert ennyire keletre még sosem tolták arcukat a Cincinnatibeli zenészek. Két-három évente lövellik ki magukból a friss albumokat, a 12 éves fennállásuk alatt, így tartanak ötnél. Érdekesség még róluk hogy 2 testvérpár plusz a frontember, Matt Berninger alkotják az ötösfogatot.


19:30
Kid Cudi
Az aktuális (igazából már nem is, a Memories óta nem igen hallottunk felőle) kettőpontnullás Kanye Westet merész próbálkozás volt betenni a sátorba. Most akkor ő énekes vagy DJ, esetleg showman? Talán a performanszának értékesebb keretet fog adni a zárt tér. Bizonyára kívülről fújjátok Ti is megmonumentálisabb alkotásait. Ha nem csal a számológép és a Youtube számlálója, akkor csak a Day 'N Night-ot minden magyar 7.2-szer láthatta.


20:10
Marina & The Diamonds
Új hullámos angol énekesnő Marina és a mögé állított banda a A38-WAN2 Színpad fog fellépni. Egyetlen albumok jött ki, a tavalyi The Family Jewels, azt bizonyára végigdalolásszák.


21:30
White Lies
Ez a bandanevet piros, vastag filccel tessék aláhúzni és az ígérethez híven megjelenni a kezdés előtt. Őket se ismerik a vidéki műv házakba, mivel általában a világ legnagyobb zenei fesztiváljain szoktak csak fellépni, azt is megválogatva. Büszkeségtől dagad a magyar melle, mikor a Szigetre eltudunk hívni ekkora zenészeket. A három londoni arc 4 éve tolja ebben a formában, két albumuk viszont sokat tette a zene egyetemes történetéhez. Pár kedvencemet gyorsan ide is linkelem!




22:00
Steve Angello
A Swedish House Mafia okosan felosztotta a feladatokat. A Balaton Soundra eljött a trió két harmada Sebastian Ingrosso és Axwell személyében, Budapesten pedig Steve Angello fogja megmutatni a világ általa vélt aktuális house trendjét. Érdemes ezt a három csókát együtt kezelni, gyakorlatilag a világ mainstream zenéit ők már house-osították saját remixeikben. Ezeket annyira nem is, de Angello saját cuccait igazán kedvelem, meg van a saját, egyedi esszenciája a munkáinak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése