2011. augusztus 6., szombat

Sziget 2011 - Melyik nap mit kaptok? Szombat (08.13.)

A pénteki nap elsősorban elektronikus zajkeltő eszközök megszólaltatásában volt erős, a Szigetes hétvége remélhetőleg napsütötte szombati napjára pedig már igazi fesztivál vegyes felvágottat kapunk mindenféle zenei stílusból.

16:30
Hadouken!
A drum and bass és a grindie (de trendi!) határmesgyéjén alkotó leedsi kvartett húzós elektrót játszik. Ha nem tudjátok így elsőre elképzelni mi is lehet az a dancepunk hallgassatok bemelegítésnek kis Does It Offend You, Yeah?-t vagy elburultabb hangulatú Pendulumot. Kap egy felkiáltójelet a banda, érdemes megkóstolni az életérzésüket!


19:30
Zombie Nation
Hat óráig játszik a Hadouken! a Pop-Rock Nagyszínpadon, aki nem tudja eltölteni szabadidejét az OTP vagy más bank által felvert információs sátraknál (most jegyezném meg, Szigeten, semi-illuminált állapotban nem érdemes hosszúlejáratú hitelt vagy uzsarakamatot igénybevenni!!!), azok a Világzenei színpadnál tudnak lótuszülésben meditálni vagy különböző nagyvilági etnikai zenéket játszó 38 tagú bandák előadásainak élményanyagával többé válni. Aki megmarad a "hagyományos" 21. századi bulizási technikáknál, annak Münchenből küldöm szeretettel a Zombie Nationt. Két szám és a fejetekhez kaptok, hogy tényleg!



19:45
Kaiser Chiefs
Az előző bulival csak, azok számára ütközik a leeds-i (logikus lenne, pénzmegtakarítási szempontból egy közös minibusz a Hadouken!-nel) Kaiser Chiefs nagykoncertje, akik szeretik keverni a szezont a fazonnal, együtt enni a mákosgubát a pacalpörkölttel. Nem török pálcát a fejetek fölött, döntsétek el Ti melyikre mentek. Előző mellett a germán techno alapkő letétele, utóbbi mellett a britpop megalapítása szól.


21:30
Thirty Seconds To Mars
21:50
Buraka Som Sistema
22:00
Above & Beyond
Akik ott ragadtak a Pop-Rock Nagyszínpadnál ne búsuljanak egy pillanatra sem, mert 30 mp múlva a Holdon fogják érezni magukat. Olyat is hallottam már, hogy a tengerentúli banda komolyan elgondolkodott a névváltáson, Thirty Seconds To Hungary-ra, gyakorlatilag rezidensek idén hazánkban. A klipjeiket meg annyian nézik a Youtube-on, hogy nincs pofám leemózni őket, inkább hardrock taget kapnak.
A Buraka Som Sistema zenei felüdülés Portugáliából, kiváncsi vagyok rájuk bármennyire is nem tudok azonosulni zselézett hajú focistáikkal. Egyedi a hangzásuk, ritka az ilyen a mai világban, én azt mondom rá, hogy elektrofieszta!

Az Above & Beyond immáron 11 éve finomítja a maga trancezene hanghullámait. Madonna, Britney Spears és Dido hivatalos remixek révén lett félkövér a nevük minden zenei összefoglalóban. Csak azért nem fogtok elszállni, mert sátor lesz a fejetek fölött.




23:30
Digital Mystikz featuring MC Sgt Pokes
Mala és Coki maga a dubstep, valószínűleg a Sziget minden hangtechnikusának éleseszűségére szükség lesz. Hallójárat nem marad szárazon. Régen is messziről (nem csak a mélyek miatt) felismerhető zenét játszottak és 2011-re se kanyarodtak el önmaguktól.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése