2011. augusztus 5., péntek

Divatajánló: Steampunk/Neoviktoriánus

Egy új rovatot fogunk indítani, melyben mindenféle öltözködéssel kapcsolatos dolgokat fogunk bemutatni. Habár egyikünk se egy divatdiktátor, de büszkén állíthatom, hogy bármelyikőnktől el lehetne lesni pár dolgot. Én elsősorban férfidivattal fogok foglalkozni, azt hiszem nem kell  magyarázni, miért vagyok ilyen elfogult.
Kezdésképpen egy nem hétköznapi szubkultúra stílusát fogom bemutatni: a steampunk-neoviktoriánust Most nem akarok különbséget tenni a kettő között, elég ha annyi mondok róla, hogy megpróbálják feleleveníteni a viktoriánus Anglia, az ipari forradalom korának öltözködést, persze egy kis mai szemléletmóddal. Ez a stílus meglehetősen extrém irányvonalakba képes elmenni, egyelőre maradjunk a még könnyen fogyaszthatónál. Lényegében elég, ha valaki úgy öltözik, mint a legújabb Sherlock Holmes film egyik szereplője, és kész is:

http://meninvests.tumblr.com/

Mondjuk azért nem elég mellényt meg egy zakót magunkra rittyenteni, mert ugyan azzal nehezen lőhetünk mellé, most többről van szó. Nézzük csak meg ezt az összeállítást: http://steamfashion.livejournal.com/343812.html
Ugyan van egy-két darab, ami fotón is furcsán néz ki, nem hogy élőben, de van, amire anélkül is felfigyelnének, hogy (túlságosan) kinevetnének:


Az más kérdés, hogy nálunk mennyire nyitott a nyilvánosság az ilyenféle stílusra, de el kell ismerni, hogy üdítő és kellemes látványt nyújtana a sok igénytelen, kínai ruhában mászkáló, meg az egyenszabású emberekhez képest.

http://www.nytimes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése