2011. augusztus 4., csütörtök

Sziget 2011 - Melyik nap mit kaptok? Péntek (08.12.)

Folytatódjék a 2011-es Sziget fesztivál éhségfokozó blogsorozatának harmadik etapja a pénteki nap részletes bemutatásával. Hol, mikor, mit kaptok és miért érdemes abba az irányba fordítanotok fületeket?

18:00
Skunk Anansie
A 40-50 éves angol extravagáns fazonokból álló bandát talán a Kegyetlen játékok című szerelmi zsarolásra alapuló film OST-jéből ismerhetitek. Vad google-zás után sikerült kiderítenem, hogy az Anansie kifejezés egy nyugat-afrikai pókisten neve (?!), míg a skunkról tudtam, hogy borzot jelent. Így együtt értelmezve a kettőt, "tök logikus" névválasztás egy alter-rock bandának.


19:30
Trentemoller
19:45
Dizzee Rascal / Sly & Robbie feat. Jr. Reid
Sajnálatos módon pofás kis koncertütközést sikerült létrehozniuk a szervezőknek a pénteki este kezdetére. Anders jön Dániából és szigetes mércével mérve hosszú (sajnos itt nincs idő 10-12 órás Ricardo Villalobos vagy Hernan Cattaneo féle esőerdei chill-out szettekre), két és fél órás szettet fog játszani a Burn sátorban. Dizzee kissé mainstreamebb vonalat képvisel, főleg mióta a júkéj-beli grime rímfaragók pofátlan módon állnak össze felkapott house DJ-kkel (igen, a Bonkers című számra gondolok, még ha el is kell ismernem, hogy jó track). A margóra szeretném gyöngybetűvel írni, hogy azért maradtak jó grime arcok Angliában, gondolok itt Kanora vagy Wileyra, útóbbi albuma szerencsére visszatért a real vonulathoz. Hogy ne csupán kétfelé, hanem rögtön harmadotokra kelljen szakadnotok a Világzenei színpadra érkezik Sly & Robbie kiegészülve Jr. Reid énekessel. Ha esetleg nem tudnátok ez a három arc a raggae zene Alfája és Omegája (tudom, hogy hárman nem lehetnek kettő elem, de cserébe ti sem lesztek ott egyszerre három koncerten :)). Döntsetek legjobb belátásotok szerint!





21:30
The Prodigy
Több haknit adtak már hazánkban, mint ahányszor Aradszky László és Kóos János összeszorozva felléptek különböző falusi kultúrházakban.

22:00 
Dubfire 
Cristian Varela
Technasia 
Carlo Lio 
Kellemes elektronikus szekció, melyet végig lötyöghettek egyhelyben állva, ki sem kell mozdulni a Nagy Fehér Sátorból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése