2010. október 25., hétfő

Ki kicsoda? #1 - Sean Price

Belekapaszkodva a zene szárnyaiba repülünk fel olyan magasba, ahonnét minden látható. Indítok egy ilyen ki-kicsoda sorozatot, olyan rapperek munkássága lesz felelevenítve akiket érdekesnek tartok. Nem vagyok wikipédia, sem Révai Nagylexikon.

Sean Priceról tényszerűen annyit érdemes tudni, hogy Brownsville, Brooklyn legmélye a főhadiszállás. A 90-es évek derekán itt állt össze a Boot Camp Clik, azóta érkeznek a jobbnál jobb albumok. Rucknak (ez Sean P. Heltah-Skeltah duóban felvett másik alteregóneve) 2005-ben jött ki az első szólója a Monkey Barz, 2007-ben a Jesus Price Supastar és szintén ebben az évben egy "official mixtape", a Master P névre keresztelt válogatás.
Most minden albumról jöjjön 1-2 elektronikus krikszkraksz:
A producer bridág nem változott az idők folyamán, két kedvencem Khrysis és 9th Wonder nevei védjegyek a sikerre.



A Monkey Barz-ról még érdemes megjegyezni a Heartburn című fúlmasszázst.

Időrendbe haladva érkezetzt a Jesus Price Supastar 2007 februárjában, a közremüködők listája a szokásos. A Boot Camp Clik-es jóbarátok mellett, főleg NY-beli MC húznak kesztyűt az albumon. A legelismertebb hiphop magazinok 8.5-9/10-es osztályzatokkal értékelik az albumot. Pár anyag róla:
P-Body (feat. Rock) - Sean Price
Talán az egyik kedvencem, hangulatos klippel és súlyos rímekkel:


A korona harmadik ékköve, a "Master P" egyfajta válogatás lemez. Hangzásvilágában a legszínesebb, ez nyilván annak köszönhető hogy az album minden száma közreműködök segítségével jött létre. Az intro rögtön mindenidők egyik legjobb felvezető beszédét/zenéjét tartalmazza:

Itt most vad link háborúba lehetne keveredni, bele sem vágok. Youtubehoz mindenki ért, mondom az általam vélt legjobb számcímeket: Legbreakers, Connect 4, Long Fifth Goodnight, M.A.S.T.E.R. P., Goodfellaz ésatöbbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése