2011. május 19., csütörtök

Sebastien Leger - Planets

Íme még egy DJ, aki érdeklődik a csillagászat iránt. A francia Sebastien Leger eme koncepcióalbumán (elektronikus zene körében nem sűrű) minden egyes bolygóhoz, de inkább naprendszerbeli égitesthez (a 8 bolygó, Plútó, Nap, Hold) írt egy számot. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az egyes számok túlságosan hasonlítanának hozzájuk, a minimalista meg légies-atmoszferikus hatásokon kívül, inkább arról lehet szó, hogy a pali írt 11 számot, amiket sorban elnevezett. Rögtön a kezdő szám olyan bulis, hogy a magányos, hideg és sötét (kis)bolygó a legutoljára jutna eszünkbe róla (eljátszottam azért a gondolattal, hogy amikor mégis először a Plútóra lépnének az űrhajósok, ezt a számot hallanák szólni).



Nagyjából állandó az album színvonala, és kellőképpen változatosak a számok, az meg külön szórakozás, hogy megprópáljuk a címek elolvasása nélkül kitalálni, melyik "bolygóról" lehet szó.

Számomra az album "fénypontja", ami minden tekintetben kiemelkedik a többi közül:

1 megjegyzés:

  1. igen! sanszos hogy előbb a számok készültek el, majd pedig utána huzta rá Leger a bolygó címeket. ötletes koncepció (nem egyedi a zene világában), jól megjegyezhető ez alapján az album. én például úgy vagyok vele hogy a bolygó színe alapján képzelek el egy hangulatot és azt próbálom ráhelyezni a trackre, van olyan hogy ami egyszer pl gyűlelet következő hallgatásra szenvedély. remek album, persze! :)

    VálaszTörlés